Dit is er nieuw in Paint 3D

Door: Joris Peterse | 26 oktober 2016 16:58

Nieuws

In het voorjaar van 2017 verschijnt de ‘Creators Update’ van 2017. In deze update wordt Paint vernieuwd en hernoemt. De naam Paint 3D verraadt de prioriteit van het tekenprogramma.

In Paint 3D wordt het voor gebruikers mogelijk om 3D-objecten te importeren en tekenen. Het programma is hiervoor aangepast om ook met een stylus te kunnen tekenen. Omdat het ruimtelijk tekenen is, wordt er niet met lagen gewerkt zoals in Photoshop en andere fotobewerkingsprogramma’s. Je draait en verplaatst objecten direct in het tekenprogramma. Lees ook: Dit verschijnt er in de Windows 10 Creators Update

Objecten

Hoewel het natuurlijk mogelijk is om zelf 3D-objecten te tekenen, wil je ze natuurlijk ook bestaande objecten toevoegen. Hiervoor heeft Microsoft de handen ineengeslagen met SketchUp. Maar ook een community opgezet die 3D-objecten kan delen: Remix 3D. Ook wordt het aanbod van creaties van anderen via een zijbalk in Paint 3D geïntegreerd.

Microsoft liet zelfs een app zien, die met de camera van een smartphone objecten in 3D kan vastleggen, zodat je ze in Paint kunt hergebruiken. Tijdens de demo werd de app op een Windows Mobile toestel getoond, maar Veel werd er niet losgelaten over de app. Het is nog onbekend of deze apps ook verschijnen voor Android en iOS.

Eindresultaat

Het 3D-eindresultaat werd uiteindelijk tijdens de demonstratie gedeeld op Facebook, verwerkt in een PowerPoint-presentatie en zelfs als object geplaatst in een HoloLens-omgeving.

0 Reactie(s) op: Dit is er nieuw in Paint 3D

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.