Dit is nieuw in de april-update van Windows 10

Door: Justin Doornekamp | 27 maart 2020 06:12

Windows 10
Nieuws

Microsoft komt in april met de eerste grote update voor Windows 10 dit jaar, te weten versie 2004, en we kunnen diverse verbeteringen verwachten. Wel moet gezegd worden dat Microsoft waarschijnlijk zijn peilen wil richten op de ontwikkeling van Windows 10X, het besturingssysteem voor opvouwbare apparaten. Het kan dus zijn dat de april-update niet alle problemen uit Windows 10 verhelpt.

De update in april is de opvolger van een wat kleinere update die in november vorig jaar verscheen.

Herstellen uit de cloud

Een van de meest interessante nieuwe functies in de update van april is vermoedelijk de mogelijkheid om Windows te herstellen vanuit de cloud, een optie die Mac-gebruikers al jarenlang kennen. Ideaal, omdat je nu dus geen externe harde schijf nodig hebt om een back-up te maken. Vooral als je geniet van een snelle en stabiele internetverbinding is dit een welkome functionaliteit.

De hersteloptie in de cloud zorgt er overigens niet voor dat je je pc terugzet naar de fabrieksinstellingen, maar zal alleen de meest recente versie van Windows 10 terugzetten.

April-update
De april-update maakt herstellen vanuit de cloud mogelijk.

We hebben een prachtig online cursus gemaakt voor Windows 10. Tezamen met een 180 pagina’s tellend boek, kom je alles te weten over dit besturingsysteem. Met extra oefenvragen om je kennis te toetsen en duidelijke videotutorials waar de geavanceerde onderdelen van Windows 10 nog eens extra voor je worden uitgelegd.

Windows Hello PIN

Met de april-update kun je straks ook sneller inloggen met behulp van Windows Hello PIN, vooral als je in de veilige modus zit. Dit scheelt weer tijd als er iets mis is met je computer en je vaak in en uit moet loggen.

Voor ontwikkelaars zijn er ook een paar verbeteringen doorgevoerd, onder meer op het gebied van geheugenverbruik en ondersteuning van ARM64. Bovendien zal de connectiviteit met Linux-netwerkapplicaties verbeteren.

Windows Sandbox

Sinds de lente-update van 2019 kun je in Windows 10 Windows Sandbox gebruiken, waarmee je kunt virtualiseren. Met een virtueel besturingssysteem kun je werken in een omgeving die is afgeschermd van de gewone omgeving. In dit artikel leggen we uit hoe dat werkt.

De virtualisatieoptie was voorheen nog wat beperkt, maar dat verandert in de nieuwe Windows 10-update met ondersteuning voor je microfoon en de mogelijkheid om diverse aspecten van de ‘sandbox’ te configureren, zoals netwerken en gedeelde mappen.

Virtualiseren
Virtualiseren moet nog gemakkelijker worden met Windows Sandbox.

Verder komen er wat nieuwe toetsencombinaties en kun je je eigen naam geven aan je Virtual Desktop. Voorheen waren dat altijd standaardnamen als Desktop 1 of Desktop 2, etc. Nu kun je dat zelf aanpassen.

Notificaties

Voor veel Windows 10-gebruikers bleken de instellingen van notificaties nogal onduidelijk en bovendien moeilijk te vinden. Daar brengt Microsoft in april ook verandering in. Als er een notificatie in je beeldscherm verschijnt, krijg je direct opties om deze uit te schakelen voor een bepaalde app of website. Ook vind je binnen de notificaties direct de weg naar de notificatie-instellingen. Wel zo makkelijk!

Veel andere wijzigingen die Microsoft doorvoert volgende maand zijn erg technisch van aard en de vraag is of je hier iets van zal merken. Ben je toch benieuwd naar alle details? Hier lees je daar meer over.

3 Reactie(s) op: Dit is nieuw in de april-update van Windows 10

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 27 maart 2020 14:48 Lex1
  Eerst maar even een kloon maken van mijn C: partitie.

  Herstellen uit de cloud, Ik gebruik mijn eigen software wel EaseUS Todo Backup Home.

  Ik vertrouw Windows voor geen cent meer.

  Door de 1902 update mei vorig jaar kon ik mijn computer weer opnieuw gaan installeren.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 31 maart 2020 07:58 Eddi
  'zijn peilen wil richten'…
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 2 april 2020 15:01 Malachi
  Leuk zo'n artikel, maar gaat niet precies uitleggen wat dit "herstellen vanuit de cloud" nou precies inhoud…
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.