Dit zijn de best verkochte laptops

Door: Joris Peterse | 23 augustus 2018 15:10

Nieuws

Wanneer de zomer ten einde loopt, piekt de verkoop van laptops. Veel mensen zijn dan op zoek naar een nieuwe laptop voor studie of werk. Bij je keuze voor een laptop is het fijn om te weten wat de best verkochte laptop is. Dankzij de Kieskeurig-data kunnen we je vertellen wat de meest verkochte laptops van het moment zijn.

Momenteel loopt bij Kieskeurig de Back to School-actie, waarin enkele interessante nieuwe laptops worden uitgelicht voor studie en werk. Natuurlijk wordt Kieskeurig gebruikt door veel kopers van nieuwe laptops, waardoor precies te zien valt welke laptops op dit moment het best verkopen. De top van meest verkochte laptops is een zeer divers lijstje. Maar het blijkt wel dat mensen op zoek zijn naar krachtige en betrouwbare laptops.

1. MacBook Air (2017)

De Apple Macbook Air 2017 is de goedkoopste laptop van Apple, en is op dit moment erg in trek. Sterker nog, het is met afstand de meest verkochte laptop van het moment. Ben je van plan ook een MacBook Air te kopen? Misschien loont het om nog eventjes te wachten. Naar verwachting presenteert Apple dit najaar de MacBook Air 2018, wat misschien een betere keuze is, of anders de prijs van de uitvoering uit 2017 omlaag brengt.

2. Lenovo IdeaPad 300 320

Laptops van Lenovo zijn ideale werkpaardjes, zo ook de Lenovo IdeaPad 320. Uiterst degelijk, compleet en betrouwbaar, voor een prima prijs. Niet voor niks de best verkochte Windows 10-laptop!

3. Acer Chromebook 15

Chromebooks beginnen nu eindelijk door te breken. Voor werk en studie zijn deze laptops ook uitermate geschikt: de batterijduur is lang, de prijs is laag en je hoeft je in tegenstelling tot Windows nooit zorgen te maken over malware. Desondanks zijn laptops met Google’s Chrome OS functioneel wat beperkt, ondanks het feit dat ze nu Android-apps draaien.

4. Apple MacBook Pro (2017)

Niet alleen de goedkoopste MacBook wordt regelmatig verkocht, ook de duurste uitvoering, wat Apple’s meest serieuze werkpaard is. De uitvoering van vorig jaar verkoopt echter beter dan de MacBook Pro 2018-serie, wellicht heeft de prijs hier wat mee te maken. MacBooks kosten serieus veel geld, dus iedere besparing is meegenomen.

5. HP Notebook 15

Het uiterlijk van de HP Notebook 15 doet denken alsof je een dure, krachtige, zakelijke laptop hebt. Dat zakelijke zit wel snor, in zowel uitstraling als de specificaties, die krachtig genoeg zijn voor de basistaken. De prijs verraadt echter waarom deze laptop zijn plekje in de top 5 heeft veroverd.

6. MSI Gaming

Een gaming-laptop in de top 5 klinkt wellicht een beetje vreemd. Maar als je er over nadenkt is het best logisch. Op een gaming-laptop valt ook prima te werken - en te gamen na werktijd. Ook is natuurlijk niet iedereen die op zoek is naar een nieuwe laptop meteen op zoek naar een laptop voor school en werk.

7. Asus Vivobook Pro

De Vivobook Pro heeft alles: krachtige specificaties, een videokaart, een fraaie metalen behuizing en een compact formaat. Een veilige keuze dus, hoe divers je werkzaamheden ook zijn.

8. MacBook Pro (2018)

Hoewel de MacBook Pro van vorig jaar beter verkoopt, gaat de nieuwste versie van Apple’s krachtigste laptop ook veel over de toonbank.

1 Reactie(s) op: Dit zijn de best verkochte laptops

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 28 augustus 2018 17:12 Kasander1
  Voor het kiezen van een laptop geldt eigenlijk hetzelfde als voor een desktop computer: Ga eerst eens voor jezelf na wat je er eigenlijk mee wil gaan doen en waar. Dus ga je alleen een beetje internetten, filmpjes kijken en brieven schrijven? Of wil je ook wel eens een game spelen?
  En neem je je laptop altijd ergens mee naar toe of krijgt die een vaste plek in huis?

  De meeste kopers hadden namelijk eigenlijk voldoende gehad aan een VEEL goedkopere laptop.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.