Draadloos foto’s en video’s overzetten met AirMore

Door: dirk-schoofs | 19 mei 2021 15:02

How To

Je hebt een iPhone of iPad en je wilt je foto’s en video’s overzetten naar je Windows-pc zonder iCloud, zonder iTunes en zelfs zonder usb-kabeltje? Dat kan verbazingwekkend vlot met de gratis app AirMore.

QR-code

Op je computer hoef je niets te installeren, maar op je iPhone download je uit de App Store de gratis app AirMore. Uiteraard zorg je dat de smartphone en de pc met hetzelfde wifi-netwerk zijn verbonden. Daarna open je een internetbrowser op de pc en je typt het volgende webadres in: web.airmore.com. Op de webpagina krijg je een QR-code te zien en een tabblad Radar. Gebruik de QR-code en open de app op je iOS-apparaat waar een grote blauwe knop vraagt om de QR-code te scannen. Op je mobiel toestel verschijnt de tekst Met pc verbonden en het ip-adres. Wil je straks de koppeling tussen iPhone en computer verbreken dan gebruik je de knop Verbinding verbreken.

Verbinding pc - iPhone

Nog interessanter is wat er op het beeldscherm van je pc gebeurt. In het browservenster van de webapp wordt je iPhone verwelkomd. Je ziet gegevens als: resolutie, het aantal foto’s en video’s, hoeveel energie nog in de batterij zit, hoeveel GB de opslagruimte verbruikt en hoeveel nog vrij is. Links staan een aantal knoppen waarbij ons in dit geval alleen de knoppen Afbeeldingen en Video’s interesseren.

Op het scherm van de pc wordt je iPhone herkend.

Downloaden

Via de knop Afbeeldingen krijg je alle foto’s te zien die op de iPhone staan. De nieuwste foto’s staan bovenaan, maar je kunt ook de knop gebruiken: Per maand sorteren. Wanneer je op een foto klikt, verschijnen er drie pictogrammen. De eerste, het oogje, gebruik je om de foto de vergroten. Daarnaast staat de knop om het fotobestand te downloaden naar de pc. De derde knop, het vuilnisbakje, gebruik je om de foto te verwijderen. Je kunt natuurlijk ook verschillende foto’s tegelijk aanvinken om daarna voor deze selectie de juiste actie te kiezen. Om terug te gaan naar de homepage van AirMore gebruik je de knop met het huisje. Daarna kun je de bibliotheek met Video’s openen. Hier kun je ook de videobestanden bekijken, downloaden en verwijderen. Wanneer je een foto of video wilt verwijderen via de computer dan zul je op je iPhone een bericht ontvangen om te bevestigen dat deze bestanden gewist mogen worden.

Selecteer de foto’s en video’s die je op de computer wilt downloaden.

0 Reactie(s) op: Draadloos foto’s en video’s overzetten met AirMore

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.