Draai Android-apps op je pc met Genymotion

Door: Redactie Computer!Totaal Redactie | 15 oktober 2013 07:10

How To

We laten je een eenvoudige manier zien om Android-apps op je pc of laptop te draaien. Dat kan op verschillende manieren, maar de software Genymotion laat dit je relatief eenvoudig doen.

Er zijn verschillende methoden om Android-apps op een pc te laten draaien, maar ze kunnen lastig in te stellen zijn en variëren enorm qua prestatieniveau en compatibiliteit. Genymotion is relatief simpel te installeren en biedt voorverpakte Android installaties die je op je pc of Mac kunt downloaden en draaien. Het is ook nog eens snel en ondersteunt accelerated graphics, snel genoeg zelfs om een aantal 3D Android-spellen te draaien.

Het ondersteunt voor ontwikkelaars ook batterij- en GPS-widgets zodat je verschillende oplaad- en energiescenario's kunt emuleren en kunt testen hoe apps op verschillende locaties in de wereld werken.

Genymotion downloaden

Om Genymotion te downloaden moet je een account aanmaken op www.genymotion.com. Zodra je je e-mailadres gevalideerd hebt en bent ingelogd, kun je kiezen of je een versie voor Windows, Mac OS X, Ubuntu of Debian wilt downloaden met VirtualBox, of eentje zonder, waarvoor VirtualBox al geïnstalleerd moet zijn.

Na de installatie moet je inloggen met je Genymotion-gegevens. Je kunt dan kiezen uit een lijst met virtuele Android-apparaten met verschillende hardwareconfiguraties en versies van het Android-besturingssysteem. We raden aan om de laatste versies te installeren die goed op het scherm passen en met Google apps gebundeld zijn.

Je virtuele Android-apparaat zal dan automatisch gedownload worden. Het enige wat je nog moet doen is op de Play-knop drukken en het laden. Vervolgens kun je op je nieuwe apparaat inloggen met je Google account en alle apps die je maar wilt downloaden en draaien.

Dit is een vrij vertaald artikel van onze zustersite PCAdvisor.co.uk, geschreven door Paul Monckton. De mening van de auteur komt niet per definitie overeen met die van ComputerTotaal.nl.