Dropbox verwijderen zonder je bestanden te verliezen

Door: dirk-schoofs | 29 maart 2022 08:39

Dropbox
How To

Ondanks de populariteit van Dropbox heb je misschien goede redenen om deze dienst van je computer te verwijderen. Je wilt je overstappen naar een alternatieve clouddienst, je ondervindt problemen met de software of je wilt de computer van de hand doen? Zo kun je Dropbox verwijderen met het behoud van je bestanden.

Stap 1: Synchronisatie stopzetten

Om te beginnen zorg je ervoor dat de opslagservice stopt met zijn synchronisatie op de achtergrond. In Windows klik je op het Dropbox-pictogram in het systeemvak. Daarna selecteer je met rechts het profielpictogram, meestal is dat je foto. Daarna gebruik je de opdracht Dropbox afsluiten

In macOS staat het pictogram van de synchronisatiedienst bovenaan rechts in het hoofdmenu. Open dit en ook daar kun je op dezelfde manier de automatische synchronisatie stopzetten.

Zorg eerst ervoor dat de automatische synchronisatie stopt.

Stap 2: Programma verwijderen

Daarna kun je het programma Dropbox verwijderen. In Windows druk je op Windows-toets+X en dan kies je Apps en onderdelen. In deze lijst selecteer je de applicatie Dropbox en dan klik je op het label Verwijderen. Werk je al met Windows 11, dan selecteer je het pictogram Meer (de drie stippen) naast Dropbox om de knop Verwijderen te zien. 

Bevestig door nogmaals Verwijderen te selecteren en volg dan de instructies van het Dropbox-verwijderprogramma om de toepassing van je computer te wissen. 

In macOS zoek je het programma Dropbox in de map Apps. Klik met de rechtermuisknop of met de Ctrl-toets ingedrukt op dit programma en kies de opdracht Verplaatsen naar prullenmand. Het is mogelijk dat je Mac-computer het beheerderswachtwoord vraagt.

Stap 3: Account wissen

Verwar de Dropbox-applicatie niet met de Dropbox-map. Nu de synchronisatie gestopt is en het programma is verwijderd, staat de synchronisatiemap nog steeds op je computer. Dat geldt voor beide besturingssystemen. Je kunt die map rustig laten staan en later bekijken of je de inhoud nog wilt gebruiken. 

Misschien maak je liever meteen schoon schip met de inhoud en verplaats je de gegevens naar andere mappen op je computer. Alle vorige stappen betekenen nog niet dat je account bij Dropbox daadwerkelijk is verwijderd. 

Wil je ook je account permanent verwijderen dan moet je naar de Dropbox website surfen en inloggen met je gebruikersnaam en wachtwoord. Via je accountpictogram open je de Instellingen en kom je in een venster Persoonlijk account. Scrol naar beneden en gebruik bij Mijn Dropbox verwijderen de knop Account verwijderen.

Je account verwijder je definitief in de webversie.

1 Reactie(s) op: Dropbox verwijderen zonder je bestanden te verliezen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 31 maart 2022 18:33 Alex3
    Informatie over waarom je het zou willen verwijderen, over de maker, voor- en nadelen ten opzichte van andere clouddiensten etc. zou wel nuttig zijn. Dat mis ik in dit artikel
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.