Outlook.com krijgt vernieuwde interface

Door: Mark Gamble | 05 september 2017 15:12

Nieuws

De maildienst Outlook.com van Microsoft krijgt een vernieuwde interface. Gebruikers kunnen de nieuwe look and feel van de dienst nu testen.

Microsoft voert regelmatig nieuwe functionaliteit toe aan haar online producten. Zo krijgt de Office 365-omgeving regelmatig nieuwe features. Nu is Outlook.com (voorheen Hotmail.com) weer aan de beurt.

Bètaversie

Outlook.com-gebruikers kunnen de nieuwe interface nu inschakelen door middel van een schuifje op bovenin de balk. Door het schuifje bij 'Bètaversie uitproberen' in te schakelen, verandert de interface meteen in de nieuwe versie.
Door dit vinkje in te schakelen kun je de bètaversie van Outlook.com inschakelen

Nieuwe interface

Microsoft heeft de interface op de schop genomen. De lettertypen zijn vergroot en de verschillende mappen in het linkerdeel van het Outlook.com-venster hebben nu ook een pictogram gekregen. Dankzij de nieuwe interface is het voor apparaten met aanraakschermen makkelijker om de diverse onderdelen aan te klikken.

De nieuwe interface is nu ook meer in lijn met de zakelijke versie van Outlook.com zoals deze wordt gebruikt in Office 365.

Zoeken

De zoekfunctionaliteit is ook aangepast, de zoekbalk bevindt zich nu prominenter in beeld, waardoor je sneller door al je mailberichten kunt zoeken.

Overzichtelijker

De bètaversie van Outlook.com biedt een overzichtelijker geheel. Mailberichten worden nu automatisch per maand gesorteerd en van sommige berichten met bepaalde bijlagen zie je direct een preview in de hoofdweergave. De algemene bediening van de nieuwe versie van Outlook.com is wel wat veranderd ten opzichte van de huidige versie. Daar kon je door op een bericht te dubbelklikken, deze openen in een nieuw venster. In de nieuwe versie kan dat niet meer, je kunt de berichten alleen bekijken in de weergave aan de rechterzijde van het scherm.

Uitrol

Het is nog niet bekend wanneer Microsoft de nieuwe versie van Outlook.com gaat uitrollen, de verwachting is dat gebruikers binnen enkele maanden van het nieuwe uiterlijk en functionaliteit gebruik kunnen maken.
Links de oude versie van Outlook.com, rechts de bètaversie: zoek de verschillen

0 Reactie(s) op: Outlook.com krijgt vernieuwde interface

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.