Fujitsu Display X23T-1 MHL

Door: Michiel de Roode | 13 september 2013 21:00

PC

Steeds meer schermen zijn voorzien van een zogenoemd AH-IPS-paneel afkomstig van LG. Dit type paneel maakt een goede inkijkhoek en kleurreproductie betaalbaar. Ook Fujitsu maakt in de Display X23T-1 MHL gebruik van een AH-IPS paneel van LG Displays.

None

Fujitsu Display X23T-1 MHL

Prijs: 289,- euro

Garantie: 3 jaar

Beeldscherm: 23 inch AH-IPS (1920 x 1080)

Backlight: WLED

Max. helderheid: 279,5 cd/m²

Kleurbereik: 96% van sRGB

Contrast: 640:1 (opgave 1000:1)

Kijkhoek: 178°/178°

Aansluitingen: VGA, 2x HDMI, MHL, 4x usb 2.0, audio-ingang, hoofdtelefoonaansluiting

Responstijd: 5 ms

Afmetingen incl. voet: 53,3 x 22,4 x 36,9 t/m 43,9 cm

Gewicht: 5,1 kg

Luidsprekers 2x 3 watt

8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • MHL-ondersteuning
  • Hoogte verstelbaar
  • Standaard kleurreproductie
  • Fraai design
  • Minpunten
  • Geen DisplayPort en/of DVI
  • Hoge prijs

De behuizing van de Display X23T-1 MHL oogt fraai en is erg plat met een mooie schermrand. Toch blijkt deze schermrand eigenlijk al snel een centimeter breed te zijn. Ditzelfde zagen we bij eerder geteste 27 inch-schermen met een dergelijk AH-IPS-paneel. Niet alleen het scherm, maar ook de voet en monitorsteun zijn zeer fraai. Met de steun is het scherm tot zeven centimeter in hoogte te verstellen.

De voet is voorzien van een interne voeding, tweemaal HDMI, VGA en een audio-aansluiting. Erg handig dus. Daarnaast zijn er vier usb 2.0-aansluitingen in de zijkant van de voet aangebracht. Het scherm ondersteunt ook MHL (Mobile High-Definition Link) om smartphones aan te sluiten. Er wordt zelfs een MHL-kabel met het scherm meegeleverd. Het scherm heeft helaas geen DisplayPort- of DVI-aansluiting.

Goede kleurreproductie

Het scherm heeft een 23 inch-beelddiagonaal met een resolutie van 1920 x 1080 pixels. De X23T-1 MHL heeft standaard al een goede kleurreproductie en je kunt direct aan de slag met foto- of videobewerking. Na kalibratie is de kleurreproductie nog beter. Ook de inkijkhoek van het paneel is erg goed.

Het scherm is duidelijk niet voor games bedoeld en heeft geen overdrive-functie. Door het ontbreken hiervan komt het scherm qua responsetijd niet in de buurt van andere IPS-panelen die wel voorzien zijn van overdrive.

Het energieverbruik van slechts 19,1 watt met de standaardinstellingen is erg laag. Dit komt ook doordat de helderheid standaard op slechts 45 procent staat afgesteld. Na mijn kalibratie stond het scherm echter op een helderheid van 61 procent.

De Fujitsu Display X23T-1 MHL combineert een goede beeldkwaliteit met een fraai design.

Conclusie

De Fujitsu Display X23T-1 MHL is een uitstekend beeldscherm, maar heeft helaas één groot nadeel. De prijs van het scherm is veel te hoog. Voor 289 euro heb je ook een gelijkwaardig 27 inch-beeldscherm. We hadden voor dit geld toch wel een DisplayPort- en usb 3.0-aansluiting verwacht. Voor de rest is het scherm zeker een aanrader. Het heeft een zeer goede beeldkwaliteit, een fraai design, is in hoogte verstelbaar en biedt ondersteuning voor MHL.

0 Reactie(s) op: Fujitsu Display X23T-1 MHL

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.