Gepersonaliseerde advertenties uitschakelen in Microsoft-apps

Door: Chwhynny Overbeeke | 05 oktober 2016 10:39

How To

Gepersonaliseerde advertenties kunnen handig zijn. Maar als je ze liever niet wilt hebben, kun je ze op Microsoft-websites en in apps van Microsoft eenvoudig uitschakelen.

Net als veel andere bedrijven maakt Microsoft gebruik van cookies om je browsegedrag bij te houden, zoals welke zoekopdrachten je gebruikt,welke websites je bezoekt, enzovoorts. Als gevolg krijg je bijvoorbeeld in je zoekresultaten op Bing advertenties te zien over dingen die je eerder op internet bekeken hebt. Lees ook: Blokkeer gepersonaliseerde advertenties op Android.

Dit kan handig zijn omdat je op deze manier misschien een aanbieding tegenkomt van iets wat je graag wilt hebben. Maar sommige mensen vinden het een beetje griezelig of opdringerig. Je kunt namelijk nooit helemaal zeker weten met wie jouw informatie gedeeld wordt.

Daarom geeft Microsoft je de mogelijkheid om gepersonaliseerde advertenties uit te schakelen in Windows, op websites van Microsoft en partners en advertenties die gelinkt zijn aan je Microsoft-account.

Microsoft-websites en Windows-apps

Wil je geen gepersonaliseerde advertenties te zien krijgen in Windows apps of op je Windows apparaat? Ga dan naar Instellingen > Privacy en klik in het linkerpaneel op Algemeen. Zet de schakelaar bij Apps mogen mijn reclame-id gebruiken voor ervaringen met andere apps op Uit.

Dit zorgt ervoor dat Microsoft en Windows apps geen gegevens uit je zoekgeschiedenis of onlangs bezochte websites meer kunnen halen. Het betekent echter niet dat je helemaal geen gepersonaliseerde advertenties meer te zien krijgt. De apps kunnen namelijk ook op andere manieren data over je online activiteiten verzamelen, tenzij je speciale adblockers en privacytools gebruikt.

Browser en Microsoft account

Om gepersonaliseerde advertenties in je browser en Microsoft account uit te schakelen moet je naar Instellingen > Privacy gaan en in het linkerpaneel op Algemeen klikken.

Bijna helemaal onderaan staat een link met de naam Mijn Microsoft-reclame en andere persoonlijke gegevens beheren. Als je hierop klikt, wordt je browser geopend en kun je de schakelaars bij Gepersonaliseerde advertenties in deze browser en Gepersonaliseerde advertenties wanneer ik mijn Microsoft-account gebruik op Uit zetten. Je krijgt dan nog wel advertenties te zien, maar deze zijn dan niet meer gebaseerd op je gedrag.

Heb je een andere vraag? Stel hem in ons gloednieuwe Techcafé.

2 Reactie(s) op: Gepersonaliseerde advertenties uitschakelen in Microsoft-apps

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 5 oktober 2016 11:37 probeertehelpen
  erg mooi.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 7 oktober 2016 09:31 Grandad
  Nee klopt niet. Iedere keer als ik weer op die pagina kom waar ik het vinkje uitzet staat het weer aan
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.