God Mode in Windows 11 en 10

Door: Wesley Akkerman | 05 oktober 2021 09:03

How To

Wanneer Microsoft een nieuwe versie van Windows uitbrengt, zoals Windows 11, dan kan het gebeuren dat bepaalde functies naar de achtergrond verdwijnen. Maar dat betekent niet dat ze niet (meer) belangrijk zijn. Zo krijg je snel toegang tot ondergesneeuwde functies op Windows.

Om toegang te krijgen tot een serie functies die je niet meer gemakkelijk aantreft in de Instellingen-applicatie, moet je de God Mode activeren. De naam van de modus is een beetje overdreven. Want in feite maken we een map aan waarin gewoonweg een serie snelkoppelingen staan naar allerlei functies. Dat maakt zo’n map natuurlijk niet minder handig; zeker wanneer je al een tijdje op zoek bent naar een bepaalde optie die je maar niet kunt vinden. De God Mode is beschikbaar in Windows 10 en Windows 11, dus voor dit stappenplan maakt het niet uit welke versie je hebt.

Alles over Windows 11

Windows 11 is hier. We hebben alle artikelen, al het nieuws en alle tips voor je verzameld op één handige pagina. Hier vind je 'm! 

God Mode Windows 11 en 10 activeren

Om de God Mode van Windows 11 en Windows 10 te activeren, ga je als volgt te werk.

  • Maak een map aan op je bureaublad. Klik daarvoor met je rechtermuisknop op een lege plek, selecteer Nieuw en vervolgens Map.
  • Geef de map de volgende naam mee: GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C} Wanneer je de naam bevestigd hebt, dan wordt die weggehaald. De map heeft nu effectief geen naam en dat is normaal.
  • Open de map. Na het openen zie je een complete lijst met mogelijkheden staan. De lijst bestaat uit meer dan tweehonderd mogelijkheden, die allemaal netjes ingedeeld staan. Denk dan aan beveiliging, onderhoud en energie-opties.
  • Je kunt nu de snelkoppelingen in de map naar je bureaublad slepen, zodat je altijd snel toegang hebt tot een bepaalde functie. Wil je bijvoorbeeld met één klik toegang hebben tot je printerinstellingen, dan kun je dat nu dus voor elkaar krijgen.
  • Houd er overigens rekening mee dat de afbeelding van de map (het icoontje) kan veranderen nadat je je computer een keertje opnieuw opgestart hebt. Ook dat is normaal.

Hoe je het ook wendt of keert, en wat je ook van de God Mode vindt, het is een handige optie waarmee veel instellingen snel bereikt kunnen worden. De naam is wellicht wat ongelukkig gekozen, want die schept verwachtingen, maar dat neemt niet weg dat toegankelijkheid hier voorop staat. Kun je dus een bepaalde functie maar niet vinden of wil je heel graag met één klik bij specifieke instellingen komen? Dan weet je nu dus wat je te doen staat.

0 Reactie(s) op: God Mode in Windows 11 en 10

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.