Windows 10 October 2020-Update: dit zijn de aanpassingen

Door: Wesley Akkerman | 08 september 2020 06:05

Blog

In november of oktober kunnen we de nieuwe Herfst-update van Windows 10 verwachten. Er is goed nieuws en slecht nieuws. Het goede nieuws is dat er weinig grote aanpassingen zijn. Het slechte nieuws is dat er dus weinig nieuwe functies naar het besturingssysteem komen. Dit mag je verwachten van de update.

Een belangrijke verandering is een wijziging waar we al eerder over geschreven hebben: het verdwijnen van het Configuratiescherm. Dit klassieke venster moet plaatsmaken voor een nieuwe iteratie, zodat Microsoft het voor elkaar krijgt dat gebruikers niet constant hoeven te werken om twee omgevingen. Alle informatie die je voorheen aantrof in het Configuratiescherm, staan nu in de Instellingen-applicatie. Het klassieke configuratiescherm blijft middels een omweg nog wel beschikbaar; in elk geval totdat alle opties overgeheveld zijn naar Instellingen.

Daarnaast wordt Microsoft Edge standaard naar iedereen uitgerold, of je dat nu wil of niet. Windows Update zal de browser automatisch installeren. Verder wordt de Your Phone-app naar meer mensen uitgerold, zodat je je Android-smartphone ook binnen de Windows-omgeving kunt gebruiken. Deze functie is vooralsnog alleen beschikbaar voor mensen met een Samsung-smartphone.

Windows 10

Meer functies voor Herfst-update Windows 10

Het startmenu gaat ook op de schop. De iconen passen straks beter bij het gekozen thema van Windows 10. De accentkleuren passen dan veel beter bij elkaar. Mocht je dat niets vinden, dan kun je de kleuren alsnog zelf aanpassen in de personalisatieopties.

Een kleine verandering is het feit dat de toetscombinatie Alt + Tab ook standaard tabs uit de Microsoft Edge-browser laat zien. Heb je dus veel tabs openstaan in die browser, dan kun je met de bekende combinatie snel wisselen tussen webpagina. Binnen de systeeminstellingen onder Multitasking kun je dit gedrag veranderen en daarmee de Edge-browser uit Alt + Tab halen.

Verder kun je erop rekenen dat Focus Assist – waarmee je notificaties uitschakelt wanneer je gamet of een app in full screen geopend hebt – ook echt alle notificaties blokkeert. Je zult dus helemaal niet meer gestoord worden wanneer je de concentratiehulp activeert. En gebruik je de tabletmodus nog wel eens op Windows 10? Dan is het systeem voortaan standaard voorzien van het gedrag dat er automatisch gewisseld wordt naar tabletmodus wanneer het systeem dit herkent.

Kleinere veranderingen Windows 10

Dan hebben we nog een aantal kleinere veranderingen.

• Notificaties krijgen ook een app-icoon naast het bericht, zodat je sneller achterhaalt welke app verantwoordelijk is voor welk bericht;

• De taakbalk krijgt standaard iconen erbij wanneer je bepaalde functies gebruikt; zo komt er een Xbox-icoon wanneer je je Xbox Live-account koppelt of een Your Phone-icoon wanneer je je telefoon koppelt (je kunt dit ook zelf helemaal wijzigen als je dat wil);

• Verbeteringen voor Modern Device Management; administrators krijgen toegang tot nieuwe functies via Local Users en Groups, zodat instellingen gelijkgetrokken kunnen worden.

Een precieze releasedatum van de Herfst-update voor Windows 10 is nog niet bekendgemaakt.

0 Reactie(s) op: Windows 10 October 2020-Update: dit zijn de aanpassingen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.