Project Athena: Hoe Intel de accuduur van je laptop verbetert

Door: Justin Doornekamp | 14 juni 2019 18:03

Blog

Intel wil met Project Athena een ergernis oplossen waar veel laptopbezitters mee kampen, namelijk een tegenvallende accuduur. Daar hangt wel een prijskaartje aan...

Intel heeft recent meer inzicht gegeven in Project Athena, dat bedrijven moet aansporen om Windows 10- en Chrome OS-laptops te optimaliseren.

Een speerpunt van dit project is overduidelijk de accuduur van laptops, die voor veel laptopgebruikers nog te wensen overlaat. Volgens Intel vragen consumenten steeds meer van de accuduur van hun laptop en dat komt allemaal door hun ervaringen met smartphones.

Hoewel telefoons soms ook snel leeg zijn, gaan ze doorgaans toch langer mee dan de accu's in laptops. En daarom wil Intel dat de nieuwe laptops die onder Project Athena vallen aan strenge eisen voldoen op het gebied van accuduur.

Intel eist dat Athena-laptops in het dagelijks gebruik minimaal negen uur meegaan zonder op te hoeven laden. Als je alleen lokale video’s kijkt, moet de accuduur minimaal zestien uur zijn. Bovendien moeten de laptops snelladen via usb-c ondersteunen, waardoor gebruikers vier uur lang vooruit kunnen na een half uur laden.

Alle grote spelers op de pc-markt willen een steentje bijdragen aan Project Athena, waaronder Microsoft, Google, Lenovo, Samsung, Dell, HP en Asus en enkele toeleveranciers.

Eerste laptops

Een van de eerste laptops die aan de nieuwe standaard van Intel zal voldoen, is vermoedelijk de Yoga S940 van Lenovo. Tijdens Intels keynote op de Computex-beurs in Taiwan kwam het apparaat al even voorbij en is binnenkort te koop. Ook de Dell XPS 13 2-in-1, Acer Swift 5 en HP Envy 13 Wood voldoen volgens Intel aan de vereisten om een Athena-laptop te zijn.

Een langere accuduur komt ook met een hogere prijs. De zogenoemde Athena-laptops gaan vermoedelijk voor niet minder dan 1.200 euro over de toonbank. DeYoga S940 krijgt bijvoorbeeld een prijskaartje van 1.599 euro.

0 Reactie(s) op: Project Athena: Hoe Intel de accuduur van je laptop verbetert

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.