Hoe verwijder je 'Kopiëren naar' uit het contextmenu van Windows?

Door: Martin Gijzemijter | 09 december 2016 06:57

How To

Microsoft probeert Windows zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken voor iedereen, maar dat wil niet zeggen dat je op alle functies zit te wachten. Wat dacht je van het Kopiëren naar in het contextmenu van Windows? Wist je dat je dat kunt verwijderen?

Het lijkt niet zo boeiend, een optie in het contextmenu die je nooit gebruikt. Maar vergis je niet in hoeveel nutteloze informatie je hersenen opnemen, en hoe vaak je naar een optie kijkt die je helemaal nooit gebruikt. Minder is beter en daarom is het goed om te weten dat je de optie Kopiëren naar kunt verwijderen uit het contextmenu. En het goede nieuws? Het is niet eens zo moeilijk.

Registereditor

Er zijn eenvoudige hacks die je kunt downloaden die deze klus voor je klaren, maar je kunt het ook heel eenvoudig zelf aanpassen in het Windows Register. We zeggen het er altijd even bij: als je niet weet hoe de Registereditor werkt of je twijfelt, doe het dan vooral niet, omdat het Register het kloppend hart van Windows is. Je start de Registereditor door op Start te klikken en regedit in te typen. Klik vervolgens op het gevonden resultaat.

Navigeer nu naar: HKEY_CLASSES_ROOT\AllFilesystemObjects\shellex\ContextMenuHandlers\Send To

Direct zichtbaar

Zodra je in het linkerdeelvenster klikt op SendTo zie je in het rechterdeelvenster de optie Standaard. Dubbelklik hierop. Verwijder nu de inhoud van het veld Waardegegevens in de pop-up die verschijnt en klik op OK. Je kunt de Registereditor nu sluiten.

Je hoeft Windows niet eens opnieuw op te starten om het resultaat te bewonderen. Zodra je nu rechtsklikt op een bestand of map, zul je de optie Kopiëren naar niet meer terugzien.

0 Reactie(s) op: Hoe verwijder je 'Kopiëren naar' uit het contextmenu van Windows?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.