Zo gebruik je een Chromebook offline

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 04 december 2013 10:45

How To

Een groot voordeel van een Chromebook is dat het apparaat volledig in de cloud draait. Immers, zo kan je overal bij je bestanden. Maar wat als je nou even zonder internet zit? Gelukkig is het mogelijk om ook offline met een Chromebook te werken, alleen moet je wel even weten hoe dit moet.

Om offline te werken met een Chromebook moet je binnen de verschillende apps aangeven dat je dit wilt. Zou dit namelijk standaard gebeuren, dan is het beperkte flashgeheugen van je Google-laptop binnen de kortste keren vol. Wij laten hier zien hoe je Google Drive offline kunt inzetten, omdat dit de app is die je waarschijnlijk het meest zal gebruiken.

Haal Google Drive offline

Om de offline modus te activeren, moet de Chromebook wel verbinding hebben met internet. Is dit het geval, klik dan op de knop voor het app-overzicht in de opstartbalk en open Google Drive. Er zal een nieuw tabblad geopend worden met Google's clouddienst. Selecteer Meer in de menubalk links op het scherm, en dan Offline.

Klik vervolgens op de blauwe knop Offline inschakelen. Vervolgens moet je de betreffende web-app downloaden, als je dit nog niet hebt gedaan. Klik daarvoor op Krijg de app. De Chrome Winkel zal nu geopend worden, klik op +Toevoegen aan Chrome en bevestig je keuze met Toevoegen om de app te installeren.

Offline documenten bewerken

Nadat je op Offline inschakelen hebt geklikt, zullen de documenten, speadsheets en presentaties worden gedownload. Deze kan je nu in Google Drive openen en bewerken, ook als er geen internetverbinding beschikbaar is. Als je vervolgens weer online gaat met de Chromebook, zullen de nieuwe documenten en wijzigingen worden gesynchroniseerd.

1 Reactie(s) op: Zo gebruik je een Chromebook offline

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 22 januari 2015 15:21 Anoniem
    Kan dit ook per document?
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.