HP brengt gekleurde Haswell-Chromebooks

Door: Jasper Bakker | 17 september 2013 08:16

Nieuws

Nieuwe Chromebooks komen niet alleen met de nieuwe, zuinige Haswell-chips van Intel. HP voorziet ze ook van allerlei kleuren.

De Chromebook 14 van HP is de eerste laptop met dat Google-besturingssysteem dat is voorzien van de nieuwste Haswell-chips van Intel. Die zuinige processors zijn voorzien van meer functies voor energiebesparing. HP zet ze in voor zijn nieuwste generatie Chromebooks, die in november uitkomen in de Verenigde Staten. Het is nog niet bekend of en wanneer deze HP-laptops met Chrome OS uitkomen buiten de VS.

Chrome OS begint eindelijk momentum te krijgen en laptops met het besturingssysteem, genaamd Chromebooks, verkopen steeds beter. Natuurlijk dragen de bijzonder lage prijzen hieraan mee, maar wellicht speelt er meer. Wij leggen je hier de mogelijkheden van het besturingssysteem uit [link].

HD-resolutie, USB-aansluitingen, en SSD-keuze

De 14 inch internetlaptop van HP heeft een helder WLED-scherm dat een HD-resolutie van 1366 bij 768 pixels haalt. Qua aansluitingen heeft de Chromebook 14 een HDMI-poort, een slot voor geheugenkaarten, twee USB 3.0-poorten en één USB 2.0-poort. Optioneel is mobiel breedband (3G) via een apart aan te schaffen simkaart en bijbehorend abonnement. Het apparaat heeft een richtprijs van 299 dollar. Chrome OS-maker Google geeft gratis een cloudopslagcapaciteit van 100 GB, voor twee jaar.

Terwijl HP in het Amerikaanse persbericht spreekt van een 16 GB SSD (solid state drive), komt het apparaat ook in een uitvoering met 32 GB SSD. Dat verklapt het bedrijf in een blogpost over de onthulling van de Chromebook 14 op Intels bijeenkomst IDF. De twee kilo wegende laptop is speciaal ontworpen om goedkoop en ook stijlvol te zijn. De taps toelopende vorm meet 13,6 bij 9,4 inch en is slechts 0,8 inch dik.

0 Reactie(s) op: HP brengt gekleurde Haswell-Chromebooks

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.