HP lanceert all-in-one met gebogen scherm

Door: Jeroen Boer | 07 oktober 2015 14:01

Nieuws

HP heeft vanmiddag in Barcelona in de vorm van de HP ENVY Curved de eerste all-in-one-pc met een gebogen 34inch-scherm gelanceerd. Daarnaast werden er ook nog twee andere ENVY all-in-ones met een normaal scherm onthuld.

HP presenteerde vanmiddag drie nieuwe ENVY all-in-one-pc's die uiteraard helemaal klaar zijn voor Windows 10. Het paradepaardje is de HP ENVY Curved: 's werelds eerste all-in-one-pc met een 34 inch gebogen scherm. HP had al een curved 34 inch beeldscherm en heeft daar nu dus een pc omheen gebouwd. Daarnaast presenteerde HP ook twee ENVY all-in-ones met een recht scherm in de formaten 23,8 en 27 inch. Behalve als pc kun je de ENVY all-in-ones dankzij een HDMI-ingang ook als beeldscherm gebruiken, handig voor bijvoorbeeld een spelcomputer of notebook.

Krachtig

De drie all-in-one-pc's zijn gebaseerd op Intels zesde generatie Core i5- en i7-processors die beter bekend staan onder codenaam Skylake. De processors worden bijgestaan door 8 of 16 GB RAM. Daarnaast kun je kiezen voor een SSD met een opslagcapaciteit van 128 GB en harde schijven tot 2 TB. De computers bevatten standaard de geïntegreerde Intel HD graphics uit de processor. De 23,8- en 27inch-uitvoeringen zijn optioneel verkrijgbaar met een AMD Radeon R9 grafische kaart. Topmodel HP ENVY Curved is voor extra grafische kracht te configureren met een NVIDIA GeForce 9560A.

Intel RealSense-camera

De ENVY Curved is duidelijk HP's topmodel en als enige voorzien van een Intel RealSense camera, een camera die drie dimensies herkent. Hiermee worden de biometrische beveiligingsmogelijkheden van Windows 10 die Microsoft Windows Hello noemt ondersteund. Je kunt via Windows Hello inloggen door middel van gezichtsherkenning. Daarnaast wordt dankzij RealSense ook gebaarbesturing mogelijk.

Kleurecht scherm

HP heeft op alle drie de pc's extra aandacht besteed aan de beeldkwaliteit. De drie computers zijn gecertificeerd door Technicolor voor een accurate kleurweergave. Op het 23,8- en 27inch-model is er de keuze uit schermen met de resoluties QHD (2560 x 1440 pixels) of 4K UHD (3840 x 2160 pixels). Het gebogen 34inch-scherm van de ENVY Curved heeft de resolutie WQHD+ (3440 x 1440 pixels) en is is uiteraard gebogen.

De HP ENVY Curved All-in-one is naar verwachting in december verkrijgbaar vanaf 2799 euro. De 23,8- en 27inch-uitvoeringen zijn in november beschikbaar voor prijzen vanaf respectievelijk 1599 en 1899 euro.

0 Reactie(s) op: HP lanceert all-in-one met gebogen scherm

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.