Intel onthult elfde generatie Core-processors

Door: Jeroen Boer | 02 september 2020 18:49

Intel Tiger Lake
Nieuws

Intel heeft vanavond de nieuwe elfde generatie Core-processors voor laptops onthuld die eerder bekend stonden onder codenaam Tiger Lake. De nieuwe processors zijn sneller en energiezuiniger als hun voorgangers, maar vallen vooral op door de sterkere gpu waarmee volgens Intel gaming op dunne laptops mogelijk wordt.

Intel zelf noemt de nieuwe elfde generatie Core-processors ’s werelds beste mobiele processor en de beste mobiele processor die Intel ooit heeft gebouwd. Intel lanceert negen verschillende uitvoeringen. Het gaat om dual- en quadcore-cpu’s die als Core i3, i5 of i7 op de markt komen. De processors zijn vervaardigd op een verbeterd 10nm-procedé en zijn energiezuiniger omdat ze kunnen werken op een lagere spanning als hun voorgangers. Afhankelijk van de uitgevoerde taak zijn ze volgens Intel van 20 procent tot zelfs vier keer zo snel als andere mobiele cpu's, inclusief AMD's meest recente mobiele processors. De cpu's zijn voorzien van een geïntegreerde Thunderbolt 4-controller en Wifi 6-chip.

Intel Tige Lake

Gamen op een dunne notebook?

De nieuwe processors zijn niet alleen sneller en energiezuiniger, ze zijn ook voorzien van een nieuwe geïntegreerde gpu gebaseerd op Intels XE-architectuur die Intel de Iris X Graphics noemt. Deze gpu’s zijn volgens Intel twee keer zo snel als de Iris Plus gpu’s die in de tiende generatie Core-processors verwerkt zijn. Hiermee moet het mogelijk zijn om relatief moderne spellen in 1080p zonder extra gpu te spelen. Intel liet demo’s zien waarop de gpu in één van hun nieuwe processors beter presteert dan de gpu in een AMD Ryzen 7 4800U en een Nvidia MX 350-gpu.

Intel Tiger Lake
De elfde generatie Core-processors meoten volgens Intel gamen op ultradunne laptops mogelijk maken.

Laptops met de nieuwe processors worden vanaf nu verwacht, zo heeft Asus vanavond al laptops aangekondigd die voorzien zijn van de elfde generatie Core-processors.

0 Reactie(s) op: Intel onthult elfde generatie Core-processors

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.