Zet je e-mailadres weer op het inlogscherm van Windows 10

Door: Chwhynny Overbeeke | 17 november 2016 11:18

How To

Het was al mogelijk om op verschillende manieren op Windows 10 in the loggen, maar met de jubileum update kun je het inlogscherm nog veel meer aanpassen.

Met de nieuwe Anniversary Update van Windows 10 kun je het inlogscherm nog sterker naar je hand zetten. Zo kun je ervoor zorgen dat je e-mailadres niet meer wordt weergegeven. Lees ook: Opstartprogramma's wijzigen in Windows 10.

Standaard stond op het inlogscherm je naam plus het e-mailadres van je Windows-account. Als je gewoon thuis bent geeft dit niet, maar op je werk of in de trein wil je misschien liever niet dat mensen die over je schouder meekijken je e-mailadres zomaar kunnen zien. Daarom wordt in de Anniversary Update van Windows 10 je e-mailadres niet langer standaard weergegeven.

Privacy

Dit kan echter vervelend zijn als je meerdere Microsoft-accounts hebt, omdat het dan niet echt duidelijk is op welk account je probeert in te loggen.

Om je e-mailadres toch weer op het inlogscherm te zetten, moet je naar Instellingen > Accounts > Aanmeldingsopties gaan en onder Privacy de optie Laat account details zien (bijv. e-mailadres) op inlogscherm inschakelen. Je kunt deze optie op een later tijdstip weer uitschakelen, mocht je dat willen.

Inlogproblemen

Hier heb je echter weinig aan als je al probeert in te loggen en echt niet kunt zien voor welk e-mailadres je het wachtwoord in moet voeren. In dat geval kun je de Herstelconsole gebruiken om te zien om welk account het gaat.

De Herstelconsole kun je activeren door op het inlogscherm de Shift-toets ingedrukt te houden terwijl je Aan/Uit > Herstart kiest. Je computer start dan opnieuw op naar het scherm Een optie kiezen. Ga vervolgens naar Probleemoplosser > Geavanceerde opties > Opdrachtprompt. Je computer wordt opnieuw opgestart en Windows zal daarna het Opdrachtprompt laden. Hierin moet je een account kiezen om door te gaan. Alleen Administratoraccounts worden in deze lijst weergegeven. Zodra je een account selecteert, krijg je onder de gebruikersnaam het e-mailadres te zien en moet je je wachtwoord invoeren.

Als je eenmaal bent ingelogd, kun je dit probleem dus voortaan voorkomen door onder Instellingen > Accounts > Aanmeldingsopties de optie Laat account details zien (bijv. e-mailadres) op inlogscherm in te schakelen.

0 Reactie(s) op: Zet je e-mailadres weer op het inlogscherm van Windows 10

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.