Lenovo vol lof over Windows 8.1

Door: chris-koenis | 02 december 2013 15:30

Nieuws

Windows 8.1 is een dusdanige vooruitgang dat het zorgt voor een betere gebruikerservaring, meer stabiliteit, betrouwbaarheid, personalisatie én hogere verkoopcijfers. Dat vinden ze bij Lenovo.

Een loepzuivere lofzang namens Lenovo voor Windows 8.1. Het nieuwe besturingssysteem is een vooruitgang "van lichtjaren" vergeleken met voorganger Windows 8. De Chinese pc- fabrikant, die tegen de stroom in groeicijfers noteert, spreekt zelfs van nieuwe katalysator voor verkoopcijfers. Lenovo wil vanaf februari al zijn pc's en tabets standaard voorzien van Windows 8.1.

Verkoopcijfers zijn het bewijs

De eerste voortekenen zijn daar. Lenovo levert Windows 8.1 momenteel alleen op de ThinkPad Yoga, een zakelijke Ultrabook die vorige maand uitkwam. "Het bewijs van hoe goed mensen reageren op 8.1 zijn de verkoopcijfers van de ThinkPad Yoga, en die doet het zeer goed", vertelt productmanager Simon Kent van Lenovo tegen de persdienst van Webwereld-uitgever IDG.

De ThinkPad Yoga bewijst het succes van Windows 8.1, aldus fabrikant Lenovo:

"Microsoft heeft een sterke comeback gemaakt met 8.1, en ze hebben toegegeven dat 8 niet voldeed. Ze hebben goed werk geleverd met 8.1 en het is absoluut veel beter dan eerder", jubelt Kent. Die verbeteringen gelden volgens hem voor de opstarttijd, de personalisatie en de touchbediening, die tesamen voor een radicaal betere gebruikerservaring zorgen.

Verwachte piek door einde XP

De Lenovo-productmanager is dan ook positief over de vooruitzichten in 2014. Het meeleveren van Windows 8.1 op apparaten zal in combinatie met de deadline voor Windows XP volgens hem voor hét momentum zorgen. Kent: "Wanneer we starten met het native leveren van 8.1 op alle systemen, wordt de deadline in april een aantrekkelijk moment voor bedrijven om over te stappen op een nieuwe Windows-versie. We verwachten dat dit voor een piek zorgt bij de vraag in de eerste helft van 2014."

0 Reactie(s) op: Lenovo vol lof over Windows 8.1

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.