Logitech G Pro X Keyboard -Verwissel zelf mechanische schakelaars

Door: Robbert Brus | 10 april 2020 16:47

Logitech G Pro X Keyboard
Review

Het originele Logitech Pro-toetsenbord was enorm populair onder professionele gamers. Het enige nadeel was dat hij alleen met de mechanische Romert-G-toetsschakelaars geleverd kon worden. Daar komt vanaf nu verandering in met de nieuwe Logitech G Pro X keyboard. Dit toetsenbord biedt de mogelijkheid de mechanische schakelaar onder de toetsen te verwisselen.Lees hier onze Logitech G Pro X Keyboard review.

Logitech G Pro X Keyboard

Prijs € 149,-
Aansluiting Micro-usb-aansluiting
Verlichting Lightsync RGB
OS MacOS X 10.11 of later, Windows 7 of later
Afmetingen 153 x 361 x 34 mm
Lengte kabel 1.8 meter
Website www.logitech.com/nl
9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Verwisselbare schakelaars
  • Rubberen voetjes geven extra stabiliteit
  • Stevig en solide
  • Minpunten
  • Gekozen voor micro usb in plaats van usb-c
  • Ontbreken fysieke mediatoetsen

De Logitech G Pro X heeft een zogenoemd tenkeyless-design waarbij het nummerieke gedeelte aan de zijkant is weggelaten. Met dit ontwerp is het gemakkelijk meenemen en er blijft extra ruimte over voor de muis. De G Pro X is niet alleen een speciaal toetsenbord door zijn verwisselbare schakelaars. Het toetsenbord is namelijk alleen direct bij Logitech zelf op de website te koop.

Onder het toetsenbord zitten grote rubberen voeten die ervoor zorgen dat het toetsenbord stevig op zijn plek staan. Het toetsenbord, wordt aangesloten via een afneembare, speciaal ontworpen, micro-usb-kabel die ervoor moet zorgen dat de kabel beter blijft zitten als het toetsenbord verschoven wordt. Wel missen we de media- en macrotoetsen maar gelukkig kun je via de fn-toets in combinatie met de functietoetsen ook media bedienen. Natuurlijk beschikt het toetsenbord ook over RGB-verlichting en kunnen gemaakte profielen worden opgeslagen op een onboard geheugenprofiel.

Logitech G Pro X  keyboard
Het Logitech G Pro X-toetsenbord heeft een compact tenkeyless-design.

Schakelaars aanpassen

In totaliteit kun je kiezen uit drie verschillende schakelaars. GX Blue heeft een traditionele hoorbare en voelbare klik. De GX Brown is ontworpen voor wedstrijden en heeft een minder hoorbare klik met voelbare feedback. De GX Red is stil en heeft een vloeiende aanslag, ideaal tijdens het live streamen. Verwisselen van de toetsen gebeurd via een tang die Logitech mee levert bij een set nieuwe schakelaars. Deze druk je om de schakelaar heen zodat deze los komt van het toetsenbord. Vervolgens kun je de nieuwe schakelaar op zijn plek duwen.

Logitech G Pro X Keyboard
Kies zelf tussen de schakelaars die je het prettigste vindt werken.

Conclusie

Kortom een fijn toetsenbord voor wie zelf tot in de puntjes wil bepalen welk soort mechanische schakelaars er gebruikt worden, denk bijvoorbeeld aan clicky schakelaars voor de meeste toetsen, maar juist lineaire schakelaars voor de toetsen die voor gaming gebruikt worden. Omdat niet iedereen zit te wachten op een toetsenbord waarvan de schakelaars te verwisselen zijn, is er ook een iets goedkopere Logitech Gaming Pro-toetsenbord. Deze beschikt over alle eerder genoemde functies, maar heeft vastgesoldeerde GX Clicky-schakelaars. De Gaming Pro is in tegenstelling tot de G Pro X wel in alle winkels te koop.

0 Reactie(s) op: Logitech G Pro X Keyboard -Verwissel zelf mechanische schakelaars

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.