Logitech G203 Lightsync - Een goede muis op een vreemde positie

Door: Roel Stortelder | 12 juni 2020 09:33

Review

De Logitech G203 Lightsync is de nieuwste toevoeging aan Logitechs collecties van betaalbare gaming-muizen. Let echter niet te veel op de term ‘gaming’, want de muis is geschikt voor veel meer dan dat en heeft ook nog eens een redelijk zachte adviesprijs.

Logitech G203 Lightsync

Prijs: € 40,-
Sensor: 8000 dpi optische sensor
Knoppen: Zes programmeerbare knoppen
Extra’s: rgb-verlichting in drie zones
Vorm: Symmetrisch (geschikt voor rechtshandig en linkshandig gebruik)
Gewicht: 85 gram
Website www.logitechg.com
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Betaalbaar
  • Uitgebreide software
  • Goede sensor
  • Prettige symmetrische vorm
  • Minpunten
  • Vreemde positie zolang G203 Prodigy te koop is

Als je de afgelopen maanden vaker naar een nieuwe muis hebt gezocht, dan komt de Logitech G203 Lightsync je waarschijnlijk erg bekend voor. De specificaties en het uiterlijk lijken namelijk erg veel op die van zijn voorganger, de Logitech G203 Prodigy. Toch is er een tweetal (kleine) verschillen te ontdekken: verbeterde integratie in de Logitech G-applicatie en twee extra verlichtinszones. Als we alleen naar de buitenkant kijken, dan heeft de G203 Lightsync nog meer broertjes en zusjes. De G Pro Gaming en de G305 Lightspeed hebben namelijk ook nagenoeg dezelfde behuizing, maar de eerste heeft een duurdere sensor en de tweede is draadloos in plaats van bedraad.

Design en ergonomie

Aan de buitenkant is de G203 Lightsync een vrij simpele muis, maar dat is in dit geval een positieve eigenschap. Door het ontbreken van bijzondere vormen kan de muis comfortabel gebruikt worden voor zowel rechtshandigen als linkshandigen. Het enige waar linkshandigen op moeten letten is dat er slechts twee extra knoppen zijn, welke beide aan de linker zijde van de muis zijn geplaatst. Die zijn voor linkshandigen met de pink of ringvinger veel moeilijker te bereiken dan met de duim voor rechtshandigen.

Ondanks de symmetrische vorm is de G203 een prettige muis om vast te houden. Mocht je uitzonderlijk lange vingers hebben, dan zijn de knoppen misschien net te kort, maar alle anderen zullen niet snel problemen ervaren met het formaat. Het scrollwiel is daarnaast voorzien van een prettige rubberstructuur, wat resulteert in een goede grip. Helaas is het niet mogelijk om zijwaarts te scrollen.

Zoals gezegd beschikt de nieuwste Logitech muis ook over de nodige esthetische extra’s in de vorm van rgb leds. Deze leds verlichten het G-logo en een smalle lijn onder je handpalm. De leds zijn opgedeeld in drie zones waardoor het mogelijk is om het logo, de linker zijde en de rechter zijde elk een andere kleur te geven. Dit kan allemaal netjes worden aangepast en gesynchroniseerd met bijvoorbeeld een Logitech toetsenbord in de Logitech G-software.

Logitech software
Via de meegeleverde software kun je de muis helemaal naar wens instellen.

De Logitech G-software biedt naast het instellen van de verlichting nog een boel andere functies. Zo is elke knop op de muis eenvoudig aan te passen naar een groot scala aan functies. Mocht jouw favoriete functie er toevallig niet tussen staan, dan is het ook mogelijk om zelf een macro aan te maken. Deze instellingen kunnen vervolgens op het interne geheugen van de muis worden opgeslagen, waardoor de configuratie niet verandert als je de G203 aansluit op een andere computer.

Sensor en prestaties

De Logitech G203 Lightsync is net als de Prodigy uitgerust met een optische sensor die een instelbare gevoeligheid biedt van 200 tot 8000 dpi. Dat is meer dan voldoende voor vrijwel elke monitor, alleen gebruikers van een zeldzame 8K-monitor hebben mogelijk een hogere gevoeligheid nodig.

De gebruikte sensor reageert goed op vrijwel elk oppervlak. Zelfs glas en metaal zijn geen enkel probleem. Alleen zeer oneffen structuren zoals rustiek hout zorgen voor een haperende cursor, maar dat is hoe dan ook geen prettig oppervlak om een muis op te gebruiken. De vijf voetjes aan de onderkant van de muis zorgen daarnaast voor voldoende afstand tussen de muismat en het ruwe plastic, waardoor de muis ook soepeltjes over zachte muismatten glijdt.

Conclusie

De Logitech G203 Lightsync is een zeer prettige muis die zowel voor rechtshandigen als linkshandigen geschikt is. Voor de meeste gebruikers zijn er voldoende knoppen en de Logitech G-software biedt een grote hoeveelheid macro’s en andere functies. De voorganger G203 Prodigy beschikt nagenoeg over dezelfde hardware en is nog iets goedkoper. Interessante optie zolang die nog te koop is. Wil je echter de verlichting van de muis perfect kunnen synchroniseren met een Logitech toetsenbord, dan is de G203 Lightsync een voordelige keus.

0 Reactie(s) op: Logitech G203 Lightsync - Een goede muis op een vreemde positie

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.