Logitech G733 - Een kleurige draadloze lichtgewicht headset

Door: Robbert Brus | 20 oktober 2020 17:15

Logitech G733
Review

Wie een beetje wil opvallen tijdens de videogesprekken doet dat zeker met de vrolijke kleuren van de nieuwe draadloze Logitech G733 headset. De lichtgewicht draadloze headset is verkrijgbaar in vier basiskleuren, die je desgewenst nog iets persoonlijker kan maken met een andere kleur hoofdband en zelf gekozen rgb-verlichting.

Logitech G733 Lightspeed wireless rgb gaming headset

Prijs € 149,-
Gewicht 278 gram
OS Windows 8 of later, macOS 10.12 of later, PlayStation 4-gameconsole (stereogeluid en geen rgb-verlichting)
Aansluitingen USB-C naar USB-A voor opladen, draadloze verbinding via USB-A LIGHTSPEED-adapter
Frequentiekarakteristiek 20Hz-20KHz
Impedantie 39 ohm (passief), 5k ohm (actief)
Geluidsdruk 87,5 dB SPL/mW
Afmetingen 138 x 94 x 195 mm
Batterijlevensduur maximaal 29 uur zonder verlichting
Draadloos bereik tot 20 meter
Website www.logitechg.com
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Authentiek ontwerp
  • Geluidskwaliteit
  • Blue Vo!ce
  • Minpunten
  • Prijs
  • Microfoon

Op cosmetisch gebied zit het dus wel snor, maar de vrolijke kleuren zijn niet het enige dat de Logitech G733 kenmerkt. Met een gewicht van slechts 278 gram is dit waarschijnlijk de lichtste draadloze gaming headset die we ooit getest hebben. Dat gewicht komt het draagcomfort ten goede. De hoofdband bestaat uit twee delen. Een plastic gedeelte dat de oorschelpen bij elkaar houdt en een elastische hoofdband die op je schedel komt te liggen. De oorschelpen worden voldoende tegen de zijkant van je hoofd gedrukt en dankzij het gewicht merk je nauwelijks dat de hoofdband op je hoofd ligt. Een prima ontwerp al laten de stoffen oorschelpen wel iets meer geluid door vergeleken met de Logitech Pro X die we eerder mochten uitproberen.

Logitech G733
De inhoud van de verpakking.

Geluidskwaliteit

De geluidskwaliteit is dik in orde. Zowel tijdens het gamen als het luisteren naar muziek is het geluid zuiver. De hoge en lage tonen klinken diep en ruimtelijk. Als je de headset op de pc gebruikt kan de G HUB software worden ingezet om DTS X 2.0 surround sound in te schakelen (een soort virtueel surround sound) wat het geluid een stuk ruimtelijker maakt. Dit is, zeker tijdens het gamen, een welkome feature die zeker iets toevoegt aan de ervaring.

Net als de Logitech Pro X headsets ondersteunt de Logitech G733 de Blue Vo!ce technologie. Hiermee kun je met vooraf ingestelde filters het stemgeluid verbeteren. Dat is voor de microfoon die bij de G733 zit ook wel aan te raden. Hoewel het basis geluid niet dramatisch slecht is, vinden we geluid ook niet om naar huis te schrijven. Zeker het wat zwaardere stemgeluid zal zonder Blue Vo!ce technologie niet erg mooi overkomen. Gelukkig maakt de Blue Vo!ce software dat duidelijk hoorbaar goed.

Logitech, G733
Logitech G733
Logitech, G733

Verlichting

Via de G HUB software kun je ook de rgb-verlichting aansturen. Je hebt de keuze uit verschillende effecten waaronder de kleuren laten veranderen op het ritme van de muziek of een aantal vaste kleuren die je bijvoorbeeld een ademend effect kunt geven.

De maximale duur van 29 uur haal je als je de verlichting uitschakelt, met verlichting is de 20 uur die aangegeven wordt op de website haalbaar. Opladen kan via de usb-c-poort aan de onderzijde van de headset. Op diezelfde oorschelp vind je ook de aan- en uitknop, dempknop voor de microfoon en een draaiknop voor het volume.

Logitech G733
Logitech G733
Logitech G733

Conclusie

Wie opzoek is naar een vrolijke headset met goed geluid en prima comfort, heeft aan de Logitech G733 een prima headset. Het prijskaartje van 149 euro is wat ons betreft te verantwoorden als je headset voor de pc gaat gebruiken. Dat komt mede ook omdat de G HUB software veel features toevoegen die de headset extra interessant maken. Wie de headset slechts op de spelcomputers wil gebruiken kan beter even verder zoeken.

0 Reactie(s) op: Logitech G733 - Een kleurige draadloze lichtgewicht headset

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.