Logitech G915 - Lekker plat gamingtoetsenbord

Door: Robbert Brus | 12 september 2019 16:52

Logitech G915
Review

Het is alweer vijf jaar geleden dat Logitech hun G910 gaming keyboard presenteerde en dus de hoogste tijd voor een opvolger in de vorm van de Logitech G915. In de afgelopen vijf jaar heeft Logitech veel onderzoek gedaan en daaruit bleek dat de gamers van nu geen groot toetsenbord vol macroknoppen willen, maar juist een zo compact mogelijk mechanisch toetsenbord.

Logitech Gaming G915

Prijs € 249,-
Aansluiting LIGHTSPEED usb-ontvanger (meegeleverd), Bluetooth of via de micro-usb-aansluiting
Accuduur 30+ uur met 100% helderheid aan, 1200 uur met de RGB-verlichting uit
Verlichting RGB
Software G HUB Software
OS MacOS X, Windows 7, 8, 10, Android, Chrome OS en iOS
Afmetingen 475 x 150 x 22 mm
Gewicht 1025 g
Lengte kabel 1.8 meter
Website www.logitech.com
9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Zeer heldere en kleurrijke RGB-verlichting
  • Verschillende schakelaars
  • Compact en toch solide
  • Minpunten
  • Ontbreken van een polssteun
  • Gekozen voor micro usb

Aan die wens heeft Logitech gehoor gegeven. In vergelijking met de Logitech G910 is de G915 een stuk compacter geworden en zijn de vreemde vormen de das om gedaan. De Logitech G915 is rechthoekig en de dikte is van maar liefst 35,5 mm naar 22 mm gegaan. We nemen Logitechs nieuwste pronkstuk verder onder de loep.

Slank ontwerp

Het eerste dat opvalt als je het Logitech G915 toetsenbord uit de verpakking haalt, is hoe dun het is en toch solide aanvoelt. Het chassis is afgewerkt met geborsteld metaal en de toetsen liggen mooi op de mechanische schakelaars die door het metaal heen steken. Op de rand zit een schakelaar om het toetsenbord aan of uit te zetten en een micro usb-aansluiting om het om te laden. Aan de onderkant zitten twee voetjes om het toetsenbord 4 of 8 graden te kantelen. Aan de linkerkant vind je vijf macrotoetsen en boven de functietoetsen de vier macro-profieltoetsen. Daarnaast zitten vier toetsen om te wisselen tussen lightspeed en bluetooth, een toets om gamemode in te schakelen en een toets om de helderheid van de rgb-verlichting aan te passen. Boven het numerieke gedeelte vind je de mediatoetsen en een metalen volumeknop.

Logitech G915
Het toetsenbord is verbazingwekkend plat en toch stevig gebleven.

GL Clicky, Tactile en Linear

Het toetsenbord is zo plat dankzij de nieuw ontworpen mechanische schakelaars. Vergeleken met het vorige toetsenbord zijn deze schakelaars nog half zo hoog, maar bieden ze dezelfde prestaties als de traditionele schakelaars. Niet iedereen houdt van het geklik tijdens het typen, daarom zijn er drie verschillende type schakelaars. De GL Clicky-schakelaars hebben een klik met voelbare feedback. De tactile-schakelaars hebben alleen een voelbare feedback en de lineare schakelaars typen vloeiend zonder klik en feedback. Tijdens het typen merken we direct op dat de toetsen net zo groot als het vorige toetsenbord zijn en de afstanden hetzelfde zijn gebleven. De feedback is subtiel en het klikgeluid niet storend. De gladde toetsen met lichte kuiltjes zorgen ervoor dat je gemakkelijk en snel tussen de toetsen kan glijden. Wel missen we de ondersteuning voor de pols. Gelukkig is het toetsenbord recht is gebleven, zodat het vinden van een polssteun niet heel ingewikkeld zal zijn.

Logitech G915
De nieuwe schakelaars zijn half zo klein als de vorige schakelaars.

G HUB

Voor het instellen van de macro’s en de rgb-verlichting is de Logitech G HUB software nodig. Ten opzichte van de Logitech Gaming Software is er veel verbeterd. Gebruikers kunnen gemakkelijk rgb-profielen ontwerpen en delen met andere gebruikers. Per frame kun je een kleur toewijzen, zodat het zelfs mogelijk is om animaties te maken. Ook het maken van macro’s kun je via de software gemakkelijk uitvoeren en eveneens delen met anderen.

Logitech G915
Creëer en deel je eigen animaties via de Logitech G HUB software.

Conclusie

Het zal moeilijk worden een beter toetsenbord te vinden dan de Logitech G915. Logitech heeft alle verbeterpunten, ten opzichte van zijn voorganger, tot zich genomen. De G915 is dan ook een toetsenbord waar weinig kritiek op te geven valt. De aanslag van de toetsen is heerlijk, de software goed uitgewerkt en de rgb-verlichting nagenoeg perfect. Ondanks dat het toetsenbord zo plat is, voelt stevig en degelijk en solide aan. Het enige verbeterpunt wat we kunnen bedenken is de keuze voor een micro usb-poort. Anno 2019 had dit toch echt een usb-c-poort moeten zijn!

0 Reactie(s) op: Logitech G915 - Lekker plat gamingtoetsenbord

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.