Microsoft komt dichterbij omleggen Configuratiescherm

Door: Wesley Akkerman | 29 juli 2020 06:06

Nieuws

Windows heeft sinds 2012 een eigen app voor de instellingen, sinds de release van Windows 8. Echter, tot op heden is het zo dat die app het oude en vertrouwde configuratiescherm niet vervangen heeft. Je weet wel: de plek die sinds 1985 al aanwezig is (sinds Windows 1.0!). Nu lijkt het erop dat Microsoft dat scherm toch de nek omdraait. Langzaamaan, dan.

Dat blijkt uit de tekst van een recent gepubliceerd blogbericht over de release van Windows 10 Insider Preview Build 20161, op de Microsoft-website. Microsofts Brandon LeBlanc schrijft daar dat bepaalde informatie verplaatst wordt. Het gaat dan om info van de systeempagina van het configuratiescherm, die je in het vervolg aantreft onder Alle instellingen / Systeem / Info.

Dat heeft als voordeel dat je straks dus niet meer op twee verschillende plekken hoeft te zoeken naar informatie over je computer. Denk dan aan info als je processor, het geheugen, je apparaat-id en meer. Ook houdt deze verandering in dat links niet langer de systeempagina van het configuratiescherm openen, maar je herleiden naar de Info-pagina van de Instellingen-app.

Instellingen-app

Configuratiescherm heeft beste tijd gehad

Een andere verandering is dat er een kopieerknop komt waarmee je de info over je pc gemakkelijk en snel kopieert, bijvoorbeeld wanneer iemand op afstand hulp moet aanbieden.

Vooralsnog zijn deze veranderingen alleen zichtbaar voor de mensen die meedoen met de testringen van Microsoft. Mocht je dus een vroege build op je pc of laptop hebben staan, dan is de kans heel groot dat de veranderingen bij jou al doorgevoerd zijn. Voor alle andere gebruikers bieden dergelijke wijzigingen alleen een kijkje in de toekomst van Windows aan, aangezien zij er nog niet mee aan de slag kunnen gaan.

Hoewel Microsoft nu dus de eerste stappen gezet heeft om het configuratiescherm op Windows 10 minder bereikbaar te maken, betekent het niet dat dit scherm met de release van de volgende update verdwenen is. Want vooralsnog geldt: er is en blijft zo’n scherm, maar het is nu wel duidelijk dat Microsoft bezig is met het aanpassen van de manier waarop we Windows gebruiken.

Het zou ons in elk geval niets verbazen als zou blijken dat Microsoft het idee heeft om alle instellingen en op te zoeken informatie op één plek samen te laten komen. Dat betekent dat er in de toekomst van Windows dus geen ruimte meer is voor het configuratiescherm, aangezien de Instellingen-app daar dé plek voor is. Het enige wat die app nodig heeft, is iets meer overzicht – zodat je straks ook niet terug verlangt naar de oude dagen van Windows.

0 Reactie(s) op: Microsoft komt dichterbij omleggen Configuratiescherm

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.