Microsoft kondigt nieuwe Surface Book 2 aan

Door: Mark Gamble | 17 oktober 2017 12:37

Nieuws

Microsoft komt met nieuwe Surface Book 2 laptops. De nieuwe hybride laptops zijn voorzien van 8e generatie Intel-processors, Nvidia GeForce grafische chips en tot 1 TB ssd-opslag. Er komt een 13 inch en een 15 inch model op de markt.

Volgens Microsoft is de Surface Book 2 wel twee keer zo krachtig als de nieuwste MacBook Pro. Toegegeven, de specificaties zijn niet mis. Toegepast is bijvoorbeeld de nieuwste (8e) generatie Core i7-processor in de duurste modellen. De goedkopere 13,5-inch Core i5-modellen beschikken over een Intel HD 620 grafische chip, terwijl voor de Core i7-modellen een Nvidia GTX 1050-processor is toegepast, maar wel met slechts 2 GB videogeheugen.

Groter is beter

De specificaties van de Surface Book 2 15-inch modellen liggen een stuk hoger. Daar vind je altijd een Core i7-processor op 4.2 GHz in terug, standaard 16 GB geheugen en minimaal een 256 GB PCI-Express ssd. In het allerduurste model is een 1 TB PCIe ssd ingebouwd, en heeft Microsoft gekozen voor een Nvidia GeForce GTX 1060 grafische chip met 6 GB geheugen. Bij de goedkopere modellen is gekozen voor een Intel HD 620 grafische chip.

Lange accuduur

Microsoft belooft met de nieuwe Surface Books 2 een langere accuduur tot wel 17 uur in de gewone notebook-stand, maar als je 'm in tabletmodus gebruikt, is dat maximaal 5 uur.

Prijzen

De Surface Book 2 met 13,5 inch komt vanaf november in Nederland beschikbaar voor een vanaf-prijs van € 1749, het model met de Nvidia GeForce GTX1050 kost €2249. De 15-inch modellen komen naar alle waarschijnlijkheid niet in Nederland beschikbaar.

0 Reactie(s) op: Microsoft kondigt nieuwe Surface Book 2 aan

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.