Microsoft vol in de aanval tegen Chromebooks van Google

Door: | 27 november 2013 08:11

Nieuws

"Dit is geen echte laptop. Het heeft geen Windows. Of office." In een nieuwe campagne die de al bestaande Scroogled-campagne van Microsoft ondersteunt, maakt Redmond Chromebooks belachelijk.

In de commercial, die sinds gisteren is te vinden op YouTube, zie je een jonge vrouw die probeert haar laptop te verkopen in een "pawn shop", waar je gebruikte goederen kunt inruilen.

De sympathieke baas van de zaak wil er niet aan, want de dame komt met een Chromebook, en dat is geen echte laptop omdat je er, volgens de eigenaar dan, niets aan hebt als je niet met het internet verbonden bent. Verder jat Google al je informatie en ben je als Chromebook eigenaar dus "Scroogled". Bekijk de campagne hieronder:

Het is niet de eerste keer dat Microsoft de aanval zoekt in de strijd tegen Google. Eerder werd Google's maildienst Gmail al aangevallen, ook onder de vlag van de "Scroogled" campagne. Microsoft zet vooral in op privacy en het gegeven dat Google op basis van je e-mail en surfgedrag, advertenties aan je toont.

Meer weten over Chromebooks

Op ComputerTotaal.nl hebben we meerdere artikelen geschreven over de voor- en nadelen van Chromebooks, maar ook how to's en reviews. Bekijk ze hieronder:

Review: Samsung Chromebook XE303C12.

Videoreview: Samsung Chromebook XE303C12

Aan de slag met een ChromebookHands on Chromebook Pixel

8 redenen waarom chromebooks zullen overleven.