MSI blaast Titan-serie nieuw leven in met GT77

Door: Wesley Akkerman | 20 juni 2022 17:13

Nieuws

Het heeft een paar jaar geduurd: MSI kondigt een nieuwe versie van de Titan-laptopserie aan. Deze gaminglaptops konden destijds prima de strijd aan met gaming-pc’s. Hoe zit dat met de nieuwe variant?

De Titan-serie is jaren niet geüpdatet. Maar tijdens het MSIology-evenement is officieel de MSI Titan GT77 aangekondigd. Dit wordt één van de krachtigste gaminglaptops van 2022; wellicht zelfs de krachtigste die je kunt kopen. Hoewel het apparaat in verschillende configuraties beschikbaar is, kun je natuurlijk meteen voor het duurste model gaan. Wat krijg je daar dan voor terug?

Onder de motorkap tref je dan onder meer de Intel Core i9-12900HX-processor aan, evenals de grafische kaart Nvidia GeForce RTX 3080 Ti. Die onderdelen worden vergezeld door vier slots waar je tot 128 GB aan DDR5-4800-werkgeheugen in kwijt kunt. Gecombineerd levert de laptop een kracht af van 250 watt, door eveneens gebruik te maken van MSI’s Overboost-technologie

Veel vermogen voor de MSI Titan GT77

Hoewel de laptop beschikt over een behoorlijk vermogen, heeft het gevaarte slechts één voedingsblok. Dat spreekt dan weer voor de draagbaarheid van de gaminglaptop, in tegenstelling tot het gewicht. De MSI GT77 weegt iets meer dan drie kilo. 

Op de achterkant zit een RGB-lichtbalk, terwijl het toetsenbord uitgerust is met mechanische RGB- en Cherry MX Ultra Low-toetsen. Daarnaast zijn er vier slots voor M.2-ssd’s, heeft het scherm een verversingssnelheid van 120 Hertz en bedraagt de resolutie 3.840 bij 2.160 pixels. Dit geldt overigens voor alle modellen, ongeacht de configuratie waarmee je hem uitrust.

Prijs en beschikbaarheid

Op moment van schrijven zijn de Europese prijzen voor de MSI GT77 nog niet bekend. Ook wachten we nog op een Nederlandse releasedatum. Die gegevens zijn voor de Amerikaanse markt wel beschikbaar, waardoor we enigszins een indicatie hebben van wat we kunnen verwachten.

De nieuwe Titan heeft een vanafprijs van 3.199 dollar (omgerekend nog net geen 3.000 euro, exclusief btw). Dat betaal je voor het model dat je uitrust met Core i7-12800HX, RTX 3070 Ti, 32 GB aan werkgeheugen en 1 TB aan opslagruimte. 

Ga je voor het model dat alles aanbiedt wat het kan aanbieden, dan betaal je gewoon 4.949 dollar, of 4.630 euro (exclusief btw). De nieuwe Titan van MSI is vanaf nu vooruit te bestellen. We wachten ondertussen nog op nieuws voor Nederland.

0 Reactie(s) op: MSI blaast Titan-serie nieuw leven in met GT77

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.