Muisklikken automatiseren met AutoClicker

Door: John Vanderaart | 29 maart 2020 09:32

How To

Ook zo’n hekel aan dubbel werk? Mooi! Dan hebben we een leuke tool voor het handig herhalen van muisklikken. Dus niet langer achter elkaar blijven klikken, maar gewoon de juiste instelling verzorgen een daarna nog maar één keer op een handige sneltoets drukken. Muisklikken automatiseren kan o.a. met AutoClicker.

Alle grote programma’s (zoals onder andere de suite Microsoft Office) zijn voorzien van macro-functies waarmee je terugkerende werkzaamheden kunt opnemen en – later – herhaaldelijk afspelen. Niet zelden gaan de macro-functies vergezeld van een complete programmeertaal zoals bijvoorbeeld Visual Basic for Applications. Weer eerlijk, daar wordt je als normale computergebruiker bepaald simpel van! Dat moet anders…

Daarom graag je aandacht voor de prettig eenvoudige tool AutoClickerwaarvan er meerdere versies bestaan. Zoals OP Auto Clicker, waarmee je één muisklik kunt automatiseren en Auto Clicker by Polar waarmee je meerdere muisklikken kunt vastleggen en laten uitvoeren. De werking van deze beide tools is zo goed als identiek, dus aan jou de keuze.

Voorbeeld met webbrowser

Een leuk voorbeeld is de webbrowser die nogal wat tabbladen open heeft staan. Je kunt die tabbladen één voor één wegklikken. Dat komt neer op het herhaaldelijk klikken op steeds weer één en dezelfde plek. Precies dat klusje is reuze handig te automatiseren met behulp van Auto Clicker.

Start Auto Clicker en begin met het aangeven dat de Click interval op 500 milliseconds wordt ingesteld. Dat geeft je wat meer tijd om te zien wat er gebeurt… Stel de Cursor position in op Current location. Let op, die Current location oftewel de Huidige locatie is de positie van de muisaanwijzer als er op de binnen Auto Clicker ingestelde Hotkey (dat is in dit geval nog even sneltoets <F6>) wordt gedrukt.

Auto Clicker

Eventueel kun je bij het veld Repeat nog even aangeven dat de klikactie meerdere keren dient te worden herhaald, maar dat is niet persé noodzakelijk, want alles is te regelen met behulp van de sneltoets waarmee je start en weer stopt.

Ga vervolgens met de muisaanwijzer naar de juiste positie binnen de webbrowser. Dat is het afsluit-icoon van het eerste tabblad linksboven. Zet de muisaanwijzer op dat afsluit-icoon en druk op de Hotkey van Auto Clicker. We hebben slechts dit te zeggen: “Voilà!”

Andere sneltoets

Zó eenvoudig is Auto Clicker dus in het gebruik. Je kunt met slechts één ding in de knel raken en dat is de sneltoets waarmee je Auto Clicker bedient. Die sneltoets kan namelijk conflicteren met een sneltoets van het programma dat je op dat moment bedient. Gelukkig is dat op te lossen met behulp van de optie Hotkey setting, want daarmee kun je iedere sneltoets-combinatie instellen die je maar wenselijk acht.

0 Reactie(s) op: Muisklikken automatiseren met AutoClicker

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.