Netgear ReadyNAS RN204 - Veilig middelpunt in je netwerk

Door: Edmond Varwijk | 25 juli 2015 15:35

Review

Wat is nog beter dan een NAS met twee schijven? Juist, één met vier schijven. Wij hebben Netgears ReadyNAS RN204 voor je getest. Is dit een goede NAS?

Netgear ReadyNAS RN204

Prijs € 446,49

Aantal schijven 4

Processor Annapurna Labs AL212 (1,4 GHz, dualcore)

RAM 2 GB

RAID JBOD, 0, 1, 5, 6, 10

Aansluitingen 2x gigabit LAN, usb 2.0, 2x usb 3.0, eSATA

Downloaden Http, ftp, bittorrent

Netwerkservices UPnP, ftp-server, Time Machine, iSCSI, DLNA, iTunes, audio

Aantal packages 68

Mobiele apps 5x iOS, 5x Android

Gemiddelde prestatiescore 80,14 Mbyte/s

RAID1 – Lezen 85,72 MByte/s

RAID1 – Schrijven 77,89 MByte/s

7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • Snelle hardware
  • Uitgebreide databescherming
  • Minpunten
  • Minder packages dan andere merken
  • Rommelig aanbod mobiele apps

Aan de hardware zal het niet liggen. De Netgear ReadyNAS RN204 heeft dezelfde onberispelijke behuizing als de overige NAS-apparaten van dit merk. We zien hoogwaardige materialen en stevige metalen trays met een prachtig systeem om de schijven zonder schroeven te plaatsen. Qua aansluitingen krijg je twee netwerkpoorten, één usb 2.0, twee usb 3.0 en één eSATA-aansluiting. Interessant is het LCD-schermpje met statusinformatie en gegevens over het IP-adres van de NAS. De RN204 is gebaseerd op de nog onbekende 1,4 GHz dualcore ARM-processor van Annapurna Labs. Vooral de 2GB RAM-geheugen is een pluspunt van de NAS die je daardoor gerust wat zwaarder kunt belasten.

De behuizing van de RN204 is kwalitatief prima voor elkaar.

Genoeg mogelijkheden

Hoewel Netgear nog niet het overdadige aanbod aan packages heeft om op de NAS te installeren en zo extra functies toe te voegen, het aanbod is inmiddels ruim voldoende om voor alles wat je met de NAS wilt wel een uitbreiding beschikbaar te hebben. Zakelijk zoals Ready Surveillance om de NAS als videobewakingssysteem te gebruiken, MySQL en PHP om de NAS als webserver in te zetten, Ook interessant is Asterisk open source telefoniecentrale. Ook voor privégebruikers is er zeker genoeg aanbod zoals mediaservers van Plex en Logitech voor het streamen van media, QBittorrent, Transmission, SAnzbd en Sick Beard voor het downloaden van bestanden en torrents. Je kunt zelfs televisie kijken via de DVBLink TV Server die overigens nog wel aanvullende DVBLink-hardware vereist.

Met ReadyCloud bouw je een veilige cloud.

Veilige cloud

De gegevens op de NAS worden beschermd door wat Netgear de vijf lagen van bescherming noemt. Behalve RAID tegen hardwarefalen zijn dat permanente snapshots voor bestandsherstel, realtime antivirus tegen malware, bitrot-bescherming tegen verval van mediabestanden en gratis cloud backup. Met de NAS een eigen cloud opzetten is erg eenvoudig. ReadyCloud maakt toegang tot je eigen bestanden erg eenvoudig, het werkt als je dat wilt eigenlijk al direct na de installatie. Het aanbod aan apps voor smartphone en tablet zou Netgear nog eens moeten updaten en opschonen.

0 Reactie(s) op: Netgear ReadyNAS RN204 - Veilig middelpunt in je netwerk

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.