Netgear ReadyNAS RN204 - Veilig middelpunt in je netwerk

© PXimport

Netgear ReadyNAS RN204 - Veilig middelpunt in je netwerk

Geplaatst: 25 juli 2015 - 11:35

Aangepast: 14 december 2022 - 15:21

Edmond Varwijk

Wat is nog beter dan een NAS met twee schijven? Juist, één met vier schijven. Wij hebben Netgears ReadyNAS RN204 voor je getest. Is dit een goede NAS?

Aan de hardware zal het niet liggen. De Netgear ReadyNAS RN204 heeft dezelfde onberispelijke behuizing als de overige NAS-apparaten van dit merk. We zien hoogwaardige materialen en stevige metalen trays met een prachtig systeem om de schijven zonder schroeven te plaatsen. Qua aansluitingen krijg je twee netwerkpoorten, één usb 2.0, twee usb 3.0 en één eSATA-aansluiting. Interessant is het LCD-schermpje met statusinformatie en gegevens over het IP-adres van de NAS. De RN204 is gebaseerd op de nog onbekende 1,4 GHz dualcore ARM-processor van Annapurna Labs. Vooral de 2GB RAM-geheugen is een pluspunt van de NAS die je daardoor gerust wat zwaarder kunt belasten.

 

© PXimport

De behuizing van de RN204 is kwalitatief prima voor elkaar.

Genoeg mogelijkheden

Hoewel Netgear nog niet het overdadige aanbod aan packages heeft om op de NAS te installeren en zo extra functies toe te voegen, het aanbod is inmiddels ruim voldoende om voor alles wat je met de NAS wilt wel een uitbreiding beschikbaar te hebben. Zakelijk zoals Ready Surveillance om de NAS als videobewakingssysteem te gebruiken, MySQL en PHP om de NAS als webserver in te zetten, Ook interessant is Asterisk open source telefoniecentrale. Ook voor privégebruikers is er zeker genoeg aanbod zoals mediaservers van Plex en Logitech voor het streamen van media, QBittorrent, Transmission, SAnzbd en Sick Beard voor het downloaden van bestanden en torrents. Je kunt zelfs televisie kijken via de DVBLink TV Server die overigens nog wel aanvullende DVBLink-hardware vereist.

 

© PXimport

Met ReadyCloud bouw je een veilige cloud.

Veilige cloud

De gegevens op de NAS worden beschermd door wat Netgear de vijf lagen van bescherming noemt. Behalve RAID tegen hardwarefalen zijn dat permanente snapshots voor bestandsherstel, realtime antivirus tegen malware, bitrot-bescherming tegen verval van mediabestanden en gratis cloud backup. Met de NAS een eigen cloud opzetten is erg eenvoudig. ReadyCloud maakt toegang tot je eigen bestanden erg eenvoudig, het werkt als je dat wilt eigenlijk al direct na de installatie. Het aanbod aan apps voor smartphone en tablet zou Netgear nog eens moeten updaten en opschonen.

7,0

Ons oordeel

Pluspunten

Snelle hardware

Uitgebreide databescherming

Minpunten

Minder packages dan andere merken

Rommelig aanbod mobiele apps

Conclusie

Netgear ReadyNAS RN204 ---------------------- **Prijs** € 446,49 **Aantal schijven** 4 **Processor** Annapurna Labs AL212 (1,4 GHz, dualcore) **RAM** 2 GB **RAID** JBOD, 0, 1, 5, 6, 10 **Aansluitingen** 2x gigabit LAN, usb 2.0, 2x usb 3.0, eSATA **Downloaden** Http, ftp, bittorrent **Netwerkservices** UPnP, ftp-server, Time Machine, iSCSI, DLNA, iTunes, audio **Aantal packages** 68 **Mobiele apps** 5x iOS, 5x Android **Gemiddelde prestatiescore** 80,14 Mbyte/s **RAID1 – Lezen** 85,72 MByte/s **RAID1 – Schrijven** 77,89 MByte/s...
Lees meer
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten