next@acer: gaming, beeldbewerking en Chromebooks

Door: Jeroen de Jager | 12 april 2019 09:23

Acer heeft nieuwe producten gepresenteerd waaronder de ConceptD-lijn
Nieuws

Tijdens de jaarlijkse persbijeenkomst waar Acer zijn nieuwe producten introduceert, werd er - naast nieuwe Chromebooks, (game)laptops, monitor, game-pc en accessoires - ook een nieuwe productlijn voor creatievelingen getoond: ConceptD.

Kleurecht en krachtig

Deze productlijn bestaat uit laptops, desktop-computers en kleurechte monitoren. Vaak kiezen gebruikers die een zware configuratie nodig hebben voor het bewerken van beeld en het laten draaien van renderprogramma’s een dikke game-pc of -laptop. Maar die maken vaak flink lawaai als ze lange tijd op hun top moeten presteren en ze zien er niet echt representatief uit in een zakelijke omgeving. Die pijnpunten pakt Acer aan in de ConceptD-lijn. Stille pc’s en laptops met een wat meer ingetogen uiterlijk en toch te voorzien van de zwaarste processoren, veel geheugen en professionele grafische kaarten.

Dit is ed Acer ConceptD9, een laptop met omklapbaar scherm

ConceptD 9

Meest opvallend is de ConceptD 9, een laptop met een omklapbaar 17,3-inch 4K UHD kleurecht scherm (PANTONE® Validated en met 100% Adobe® RGB) en compatibel met een Wacom EMR-pen. Door de speciale scharnieren kan er makkelijk in meerdere standen worden gewerkt. Er zit een Nvidia GeForce RTX 2080 in en processors zijn beschikbaar tot de 9e generatie Intel Core i9. Prijzen beginnen bij net geen 5000 euro; verkrijgbaar vanaf augustus dit jaar.

De Acer Chromebook 715

Acer Chromebook 714 en Chromebook 715

Bereikbaarder maar ook voor de zakelijke markt zijn de Chromebook 715 (zie foto hierboven) en de Chromebook 714. De Chromebook 715 heeft een Full-HD 15,6-inch scherm, een vingerafdrukscanner voor extra beveiliging, twee USB-C 3.1 poorten, een USB 3.0-poort, een microSD-kaartlezer, een aluminium chassis en er is ruimte voor een een apart numeriek toetsenbord voor de liefhebbers van spreadsheets. Naast wel of geen touchscreen-functie kan er worden gekozen voor 8 of 16GB intern geheugen en 32, 64 of 128GB aan opslag. Ook is er een ruime keuze aan processors, van Celeron en Pentium Gold tot de wat snellere Core i3 en Core i5. Prijzen beginnen bij 549 euro; deze Chromebook is vanaf juni beschikbaar. De 14-inch Chromebook 714 is qua configuratie en prijs vergelijkbaar, alleen het numerieke toetsenbord ontbreekt.

Game-laptop Acer Predator Helios 700 heeft een uitschuifbaar toetsenbordgedeelte.

Acer Predator Helios 700

Voor gamers is vooral de Predator Helios 700 begerenswaardig. Dit 17-inch vlaggenschip heeft een uitschuifbaar toetsenbordgedeelte. Daarmee komen twee flinke ventilatoren vrij die de koelingscapaciteit vergroten. Dat is ook wel nodig, want naast negende generatie i5- en i7-processors past er ook de dikste i9 in. Combineer dat met een Nvidia GeForce RTX 2070 of 2080 grafische processor en je moet flink wat warmte kunnen wegwerken. Het toetsenbord is ook uitgerust met RGB-verlichting per toets, anti-ghosting en MagForce WASD-toetsen. Vanaf juni verkrijgbaar en prijzen beginnen bij 2499 euro.

Acer 43 inch 4K game-monitor

Acer Predator LFGD

Kers op de taart is een 43-inch 4K-gaming-monitor, de Predator LFGD. Die afkorting staat voor Large Format Gaming Display. Een lel van een monitor waarbij al snel de vraag komt: waarom niet gelijk een OLED-tv? Ook gezien de prijs van 1499 euro een heheelle logische vraag. Antwoord: 144Hz en AdapticeSync dat zich aan de snelheid van pc, laptop of console aanpast. Dus voor hele fanatieke gamers.Verkrijgbaar vanaf september.

0 Reactie(s) op: next@acer: gaming, beeldbewerking en Chromebooks

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.