Noodstroom voor NAS kopen: Drie opties

Door: Maikel Dijkhuizen | 31 augustus 2022 16:04

How To

Een NAS staat veelal dag en nacht aan, en dat maakt het apparaat behoorlijk kwetsbaar voor stroomstoringen. Om te voorkomen dat je NAS zonder stroom komt te zitten, kun je een UPS kopen (Uninterruptible Power Supply). We stellen drie modellen aan je voor.

Meestal loopt een tijdelijke stroomonderbreking goed af, maar het zal maar eens een keer behoorlijk fout gaan… Stopt de elektriciteit bijvoorbeeld tijdens een systeemupdate van je NAS of is er net een back-upproces bezig? Dat kan nadelige gevolgen hebben, zoals systeemuitval of gegevensverlies. 

Met een zogeheten UPS (Uninterruptible Power Supply) voorkom je dergelijke doemscenario’s. In een eerder artikel bespraken we al waar je op moet letten als je een UPS  voor je NAS wil aanschaffen. De volgende drie UPS'en zijn een goede koop.

APC Back-UPS Pro BR900G-GR (€ 280,-)

Dit exemplaar van APC bevat een accu die stroomuitval opvangt. Naast een NAS kun je hierop ook allerlei andere apparatuur aansluiten, zoals een pc en router. 

Koppel je een NAS via usb aan dit apparaat, dan koppelt deze UPS het systeem indien nodig automatisch correct af. De achterzijde bevat onder meer vijf stopcontacten. Het uitgangsvermogen bedraagt 540 watt.

PowerWalker VI 850 SE

De PowerWalker VI 850 SE is een betaalbare UPS voor thuisgebruikers. Volgens de compatibiliteitslijst op de website van Synology werkt deze noodvoeding voornamelijk met de oudere NAS’en van het Taiwanese merk samen. De achterzijde telt twee stopcontacten en evenzoveel netwerkpoorten. Daarnaast bevat ook de voorzijde nog één usb-aansluiting. Deze UPS biedt een vermogen van 480 watt. 

Vergeleken met duurdere noodstroomvoorzieningen biedt de ingebouwde accu relatief weinig capaciteit. Desondanks geeft deze UPS je voldoende tijd om de NAS correct af te sluiten, mits je daar niet te lang mee wacht.

Eaton Ellipse Pro ELP850DIN (€ 250,-)

Eaton richt zich met deze veelzijdige UPS op de zakelijke markt. Naast je NAS kun je er namelijk ook allerlei randapparatuur op aansluiten. Hiervoor kun je de vier stopcontacten, twee netwerkpoorten en de usb-aansluiting aan de achterzijde gebruiken.

Handig is dat je op het display het gebruikte vermogen en de resterende batterijcapaciteit kunt aflezen. Het maximale uitgangsvermogen bedraagt 510 watt. De Ellipse Pro ELP850DIN is bij diverse webshops te koop.

Nog meer tips voor het optimale gebruik van je NAS? Bestel de online cursus NAS-beheer!

0 Reactie(s) op: Noodstroom voor NAS kopen: Drie opties

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.