Oude apparatuur bewaren soms toch handig

Door: | 27 juli 2015 11:07

Blog

Wie bewaart heeft wat... Dit spreekwoord neem ik misschien af en toe weleens iets te letterlijk, want ik bewaar op zolder bijna al mijn elektronica.

Al mijn oude computers, routers en beeldschermen liggen er opgeslagen. Ik heb daar ook nog eens een - in mijn ogen redelijk geordend - klein kantoortje (lees: hobbykamertje) waar onder meer een werkend Windows-systeem staat met allerlei apparatuur en programma's uit het verleden.

Oude apparatuur komt van pas

Af en toe komt dit namelijk nog wel eens van pas, als ik bijvoorbeeld een bestand dat is gemaakt met WordPerfect, nodig heb en moet inlezen in mijn huidige tekstverwerker. Geweldig dat ik al dit soort 'probleempjes' op kan lossen, zo vind ik zelf. Er zijn echter personen in mijn naaste omgeving die wat minder enthousiast zijn over 'die dikke troep op zolder'. Lees ook: 13 tips voor een nieuw leven van je oude pc

Geweldig om een bestand in WordPerfect te kunnen verwerken.

Profiteren van bewaardrang

Er wordt echter ook wel eens geprofiteerd van mijn bewaardrang. "Hebben we ook een extra laptop?", vraagt vrouwlief me namelijk op een zomerse dag wanneer ze voor haar studie een document wil lezen op de ene computer en wil bewerken op de andere. A ha... simpelweg een tweede beeldscherm installeren, bedenk ik me, en die heb ik ook wel staan.

Router voor de tuin

Bij de tropische temperaturen van deze zomer wil ze ook wel graag buiten zitten en dus moet er ook WiFi in de tuin zijn te ontvangen. Oh ja hoor, ik heb ook nog wel een routertje staan en binnen een half uur heb ik zowel internetverbinding als een tweede beeldscherm geïnstalleerd met wat kabeltjes die ik ook nog wel op zolder in een laatje heb liggen.

Op een warme dag aan het werk in de tuin? Geen probleem!

Die duim heb ik binnen

"Toch wel handig hè, dat ik wel wat oude spulletjes bewaar...", zeg ik met een ietwat sarcastische ondertoon als we even later samen heerlijk ontspannen in de tuin zitten te werken. "Wat wil je daarmee zeggen?", krijg ik daarop als reactie. "Dat je nooit weer wat op hoeft te ruimen?!" De discussie die hierop zou kunnen volgen, ga ik wijselijk uit de weg. Zonder het letterlijk toe te willen geven, krijg ik toch even een duim omhoog voor mijn actie! Zo, die heb ik toch maar weer binnen.