Ouderwets inbellen bestaat nog, en maakt winst

Door: rene-schoemaker | 08 mei 2014 14:30

Nieuws

Ouderwets inbellen om te kunnen internetten: het bestaat nog. De Amerikaanse provider AOL verdient er nog flink geld mee ook! Bijna 2,5 miljoen Amerikanen hebben geen andere optie dan inbellen en betalen steeds hogere tarieven.

En dat zal nog wel een jaartje of vijf zo zijn, meldt BGR, maar eindelijk is het einde in zicht. Na jarenlang te zijn uitgeknepen tot op het bot mogen 2,42 miljoen Amerikanen nu hopen op licht aan het einde van de tunnel.

Analisten en aandeelhouders klagen al enige tijd dat een te groot deel van het inkomen van AOL bestaat uit het geld dat het uit de zakken van dialup-klanten hengelt. De marges erop zijn enorm hoog en AOL kan zijn 2,42 miljoen inbelklanten vragen wat het wil. Telkens wordt het abonnementsgeld verhoogd en dat kan straffeloos omdat de klanten nergens anders heen kunnen: er is geen alternatief voor dialup in de afgelegen gebieden van de Verenigde Staten.

Winst van 138 miljoen dollar op dialup

Gemiddeld haalt AOL bijna 20 dollar per maand uit zijn inbelklanten, volgens onderstaande tabel van Quartz. Dat levert een operationele winst op van 138 miljoen dollar. Dat wordt door geen enkele andere dienst van AOL geëvenaard.

Wel wordt door onderzoeker Jan Dawson van Jackdaw Research gezegd dat als de daling van het aantal inbelklanten (per jaar 9 procent minder) doorzet, de winst over 5 jaar niet meer voldoende is, schrijft BGR. Dat betekent dat AOL naar een nieuwe melkkoe moet zoeken. Die nog nergens in zicht is, vindt Quartz.

De winst die AOL haalt op zijn inbelklanten wordt overigens gebruikt om websites als onder meer TechCrunch en The Huffington Post overeind te houden.

[youtube]svmYyeRY11o[/youtube]

0 Reactie(s) op: Ouderwets inbellen bestaat nog, en maakt winst

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.