Phishingmail van Sinterklaas in omloop

Door: Randolf Bouwma | 16 november 2018 06:01

Sinterklaas phishingmail
Nieuws

Wie zoet is krijgt lekkers, wie stout is... wordt opgelicht. Er is een phishingmail in omloop uit naam van Albert Heijn, die het laat lijken alsof er een sinterklaascadeautje voor je klaarligt. Trap er niet in!

Cybercriminelen slaan wel vaker hun slaatje uit actualiteiten en tot aan pakjesavond is het sinterklaasfeest een mooie gelegenheid om een slaatje uit te slaan. De mail bevat een link waarmee je zogenaamd een waardebon van 500 euro kan winnen. In werkelijkheid tracht men via deze weg persoonsgegevens te stelen of slachtoffers dure sms-abonnementen aan te smeren, waarschuwt de Fraudehelpdesk.

Niet de eerste keer

Een soortgelijke nepmail wordt uit naam van Intertoys verstuurd. Daarin wordt gestunt met waardebonnen van 200 euro. Ook hier geldt dat je de mail het beste kunt negeren. Deze prakijken zijn overigens niet nieuw. De Fraudehelpdesk waarschuwde reeds in 2015 al eens voor dit soort oplichterij.

Waar je wel op kunt vertrouwen? Op onze collega's van Kieskeurig, die de leukste sinterklaascadeaus voor je in de spotlight zetten.

0 Reactie(s) op: Phishingmail van Sinterklaas in omloop

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.