Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Phishingmail vanaf noreply@belastingdienst.nl

Door: | 28 februari 2014 14:30

Internet & Thuis

De fiscus waarschuwt voor nieuwe ronde e-mails van scammers, die afkomstig lijkt van een legitiem adres.

De belastingdienst waarschuwt voor een nieuwe phishinggolf. De afzender 'noreply@belastingdienst.nl', lijkt authentiek maar is gespoofed. In de mail, waarvan de fiscus helaas geen screenshot publiceert, wordt gevraagd om "een nieuw bericht in uw berichtenbox te openen." De link leidt waarschijnlijk naar een site waar Digid-logins worden buitgemaakt of de bezoeker wordt geinfecteerd.

Aangiftemaand voor de deur

"De Belastingdienst gebruikt in bepaalde gevallen e-mail. Maar in een e-mail vragen wij u nooit om een bericht in uw berichtenbox te openen. Wij vragen ook nooit om persoonlijke gegevens", legt de fiscus uit.

Ook phishers weten dat maart 'aangiftemaand' is, dus wees op uw hoede voor nep-mails. De belastingdienst roept op melding te maken van phishingmails.

Ook op Digid.nl wordt gewaarschuwd voor dezelfde phishingcampagne:

1 Reacties op: Phishingmail vanaf noreply@belastingdienst.nl

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 3 jaren, 6 maanden geleden Oscar
    Niet gelijk in de stress schieten als je een (ogenschijnlijk) dreigend mailtje met daarop het logo van de Rijksoverheid, belastingdienst of van welke andere overheidsinstantie in je mailbox terecht komt. Probeer altijd kalm te blijven, En bel ook nooit met het in het mailtje vermelde telefoonnummer, want dan krijg je zeker de oplichters aan de lijn, die zich voordoen als overheids ambtenaar, maar bel zelf naar het officiële telefoon nummer dat je hebt opgezocht via de officiële website van de betreffende instantie.waarvan dat mailjte zogenaamd volgens het overheidslogo zogenaamd van afkomstig zou zijn…..
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.