Pixelbook: Google's nieuwe Chromebook

Door: Niels van der Galiën | 04 oktober 2017 19:27

Pixelbook: header
Nieuws

Google kwam tijdens het Google Event vanavond met een nieuwe Chromebook: de Pixelbook. De Pixelbook gaat draaien op Intels 7de generatie i5- en i7-chips. Vermoedelijk komen er varianten van 128, 256 en 512GB.

Google kondigde tijdens zijn Google Event een nieuwe Chromebook aan met de naam Pixelbook. Google gaat andere fabrikanten achterna en maakt er een convertible (flipover) met bijbehorende stylus van. Google's convertible wordt met een dikte van 1 centimeter en gewicht van 1 kilo behoorlijk draagbaar.

De Pixelbook krijgt met 12,3 inch een iets kleiner scherm dan zijn voorgangers. Het scherm krijgt een quad-hd-resolutie. De 3:2-beeldverhouding wordt wel gehandhaafd. Logisch, deze verhouding is uitermate geschikt voor browsen en Chrome OS draait nou eenmaal (voornamelijk) op Google’s webbrowser.

Er komt een instapmodel dat 999 dollar gaat kosten en op een i5-chip draait. Over de andere configuraties is nog weinig bekend. Het meest uitgebreide model wordt in ieder geval geleverd met 16GB werkgeheugen, een Intel i7 en 512GB opslagruimte.

Pixelbook: het is een hybride
De nieuwe Pixelbook is een hybride.

Instant tethering

Je kunt de nieuwe Pixelbook koppelen aan een Pixel-telefoon. Je kunt dan direct overschakelen op de databundel van je telefoon zodra je geen wifi-verbinding meer hebt. Google noemt deze functionaliteit Instant Tethering.

Pixelbook Pen

De nieuwe Chromebook krijgt een stylus: de Pixelbook Pen. De pen gaan samenwerken met de geïntegreerde Google Assitant. Je kunt bijvoorbeeld de foto van een bekend persoon of een woord in een tekst omcirkelen met de pen. Vervolgens moet de Assistant je meer informatie geven over datgene dat je omcirkelt hebt. De stylus wordt los verkocht voor 99 dollar.

De nieuwe Pixelbook was slechts één van de producten die gepresenteerd werden. Zo maakten we ook kennis met twee telefoons: de Pixel 2 en Pixel 2 XL, de Google Home Mini en meer.

0 Reactie(s) op: Pixelbook: Google's nieuwe Chromebook

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.