Razer Blade 15 is de eerste laptop met een 240Hz oled-scherm

Door: Wesley Akkerman | 06 mei 2022 08:47

Nieuws

Razer komt met een nieuwe laptop die flink aan de prijs is en daadwerkelijk een nieuwe feature aanbiedt: een oled-scherm met een verversingssnelheid van 240 Hertz. Daarnaast beschikt het apparaat over high-end specificaties.

Aan het einde van het jaar brengt computer- en accessoirefabrikant Razer een laptop uit met een prijskaartje van 3.500 dollar. Dat is omgerekend 3.324 euro, exclusief btw. Voor dat bedrag haal je wel een flink product in huis. De laptop heeft onder de motorkap een twaalf generatie Intel Core i9 12900H -processor en een grafische kaart die speciaal voor laptops ontwikkeld is, namelijk de Nvidia RTX 3070 Ti.

Het unieke onderdeel van deze laptop is het oled-display van 15,6-inch en QHD-resolutie. Dat scherm beschikt namelijk over een verversingssnelheid van 240 Hertz (dus 240 beelden per seconde) en een responstijd van 1 ms. Daarnaast ondersteunt het scherm honderd procent van het DCI-P3-kleurenspectrum. Met een maximale helderheid van 400 nits zit je niet snel in de zon te gamen, maar binnen gamen met een stopcontact in de beurt is sowieso beter voor je mentale gesteldheid. 

Hoge prijs, flinke specs

Naast de reeds genoemde specificaties treffen we ook 32 GB aan ddr5-werkgeheugen aan, een solid state drive (ssd) van 1 TB en een extra m.2-sleuf, waar je een eigen ssd in kunt plaatsen. Aan de zijkanten treffen we verschillende openingen aan, namelijk een Thunderbolt 4-, usb-c-, usb-a- en een hdmi-poort. Tot slot is er een sleuf voor een sd-kaart, zodat je daar geen accessoires voor hoeft aan te schaffen. Wel zo handig voor fotografieliefhebbers onder ons.

De voorgaande versie van de Razer Blade 15, met de toevoeging Advanced, gaf consumenten de keuze tussen een 4k-oled-scherm of een verversingssnelheid van 240 Hertz. Dit keer hoef je dus niet te kiezen en krijg je een oled-scherm mét een verversingssnelheid van 240 Hertz. Je levert wel iets in op de resolutie, maar de grote vraag is altijd of dat belangrijk is op kleinere schermen. Het hoeft in elk geval geen argument zijn om níet voor deze laptop te kiezen.

Met deze laptop, en een laptop die het bedrijf eerder presenteerde, neemt Razer weinig risico met zijn line-up. De Razer Blade 17, die in februari verscheen, kent eveneens incrementele updates, zoals de Blade 15. Die laptop heeft een minimale prijs van 2.400 dollar, die je kunt verhogen tot 4.300 dollar wanneer je een 4k-paneel van 144 Hertz toevoegt, evenals de Intel Core i9-12900H en GeForce RTX 3080 Ti.

0 Reactie(s) op: Razer Blade 15 is de eerste laptop met een 240Hz oled-scherm

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.