Razer ontwikkelt peperdure laptop voor machine learning

Door: Wesley Akkerman | 17 april 2022 15:25

Nieuws

Razer werkt samen met Lambda aan een peperdure laptop die geschikt is voor machine learning. De laptop gaat door het leven als de Tensorbook en heeft een minimaal prijskaartje van nog net geen 4.000 euro. Je krijgt daar wel ontzettend goede specificaties voor terug, uiteraard.

Razer is een merknaam dat veel computereigenaars wel kennen. Dit bedrijf zet voornamelijk producten in de markt voor gamers, zoals laptops en randapparatuur. Lambda is dan weer een minder bekende naam. Dat bedrijf concentreert zich met name op kunstmatige intelligentie.

Lambda is bijvoorbeeld verantwoordelijk voor pc’s met deep en machine learning-capaciteiten. Deep learning is een methode van machine learning en is eveneens gebaseerd op neurale netwerken. Hoe dan ook, de bijzonder samenwerking levert een bijzonder product op: de Tensorbook.

De Tensorbook, zoals de liefdesbaby heet, is eigenlijk een aangepaste versie van de Razer Blade Studio Edition, maar dan helemaal uitgerust met high-end specificaties. Maar ook met Ubuntu Linux en Lambda Stack, de eigen software voor het uitvoeren van taken gerelateerd aan machine learning.

High-end specificaties in Razer-laptop

Om die taken te kunnen volbrengen, beschikt de Tensorbook natuurlijk over high-end specificaties. Denk dan aan een Intel Tiger Lake Core i7-11800-processor, die beschikt over acht kernen die geklokt zijn op 4,6 GHz en de grafische processor Nvidia RTX 3080 Max-Q, met 16 GB aan vram aan boord.

Daarnaast is er standaard 64 GB aan ddr4-werkgeheugen aanwezig, evenals 2 TB aan opslagruimte op een ssd. Al die specs zitten overigens in een merkwaardig dunne aluminium omhulsel, dat hevig geïnspireerd is op de eerdergenoemde Razer Blade Studio Edition. Oftewel: niet verkeerd.

Verder is de peperdure laptop voorzien van allerlei aansluitingen. Denk dan aan een Thunderbolt 4-poort en drie usb-a 3.2-poorten. Ook is er nog een hdmi-aansluiting en een sd-kaartsleuf. Tot slot zit er ook een koptelefoonaansluiting op en is er ondersteuning voor wifi 6e en bluetooth 5.2.

De 80Wh-accu heeft een beloofde gebruikersduur van negen uur. Die moet het scherm van 15,6-inch van in elk geval voor een volle werkdag van genoeg energie voorzien. Dat scherm heeft overigens een verversingssnelheid van 165 Hertz, evenals een webcam met een 1080p-resolutie ingebouwd.

Wat mag het kosten?

Al die mooie dingen kosten natuurlijk een hoop geld. Zo kost het basismodel omgerekend 3.910 euro. Je krijgt dan ook een jaar garantie en ondersteuning. Daarnaast is er een versie van 4.581 euro, met twee jaar ondersteuning. De variant met Windows gaat je maar liefst 5.588 euro kosten.

0 Reactie(s) op: Razer ontwikkelt peperdure laptop voor machine learning

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.