Logitech Wireless Rechargeable Touchpad T650

Door: Lennart Koster Lennart Koster | 11 oktober 2013 10:01

PC

We kennen de touchpads wel van de laptops, waarmee je door te vegen en te tikken je muis kan bedienen. Dit is ook los beschikbaar voor bijvoorbeeld je desktop computer. De Logitech Wireless Rechargeable Touchpad T650 is zo'n losse touchpad.

None

Logitech Wireless Rechargeable Touchpad T650

Prijs € 59,99

Oplaadbare accu ja

Kleur zwart

OS Windows 7, Windows 8, Windows RT

Usb 2.0

Accu oplaadbaar via usb kabel

6
Score
60
Score: 60
  • Pluspunten
  • Klein
  • Gestures
  • Accuduur
  • Minpunten
  • Niet erg nauwkeurig

Logitech's touchpad in gebruik

Door middel van een korte handleiding neem je de T650 snel en eenvoudig in gebruik. Je krijgt een usb-kabel meegeleverd waarmee je de trackpad oplaadt. Dit hoeft trouwens maar zelden. De accu van de touchpad gaat lang mee waardoor je er lang gebruik van kan maken zonder dat je kabels hoeft te gebruiken. Het apparaat is immers niet voor niets draadloos.

Met een kleine Bluetooth-dongle, die je in een usb-poort van je computer steekt, maak je eenvoudig draadloos verbinding met je computer. De touchpad schakel je in door middel van een klein schuifje aan de zijkant en maakt vervolgens automatisch verbinding. Vergeet je na gebruik de touchpad weer uit te schakelen? Geen probleem. Hij gaat na een poosje automatisch op stand-by waardoor je de T650, zodra je weer achter je pc kruipt, nog steeds draadloos kan gebruiken.

Met de dongle maak je eenvoudig verbinding en met het schuifje zet je de touchpad aan of uit.

Verschillen ten opzichte van een muis

De touchpad is ongeveer 12 bij 12 centimeter. Dit is groot voor een trackpad, maar alsnog is de oppervlakte die je gebruikt kleiner dan met een muis. Dit zorgt ervoor dat je dus maar heel weinig ruimte op je bureau nodig hebt.

Wat deze touchpad uniek maakt, zijn de zogenoemde "gestures". Dit zijn bewegingen die je met je vingers op de touchpad maakt waardoor je verschillende handelingen in Windows 8 uitvoert. En dat is handig, want deze handelingen zijn een stuk efficiënter dan wanneer je de acties met een muis moet uitvoeren. Door bijvoorbeeld met vier vingers van boven naar beneden te slepen, sluit je een app in Windows 8 af. Met drie vingers naar links of naar rechts bewegen, zorgt ervoor dat je terug en vooruit gaat in je browser.

Toch brengt een touchpad ook nu nog beperkingen met zich mee. Zeker als je af en toe games speelt ga je de echte muis missen. Je beweegt je cursor een stuk minder snel en dit gaat ook minder precies. Met twee vingers inzoomen terwijl je beschoten wordt in een schietspel, werkt gewoon niet soepel en accuraat genoeg. De Wireless Rechargeable Touchpad is ook geen aanrader voor mensen die graag foto's bewerken. Dit is een precies werkje, wat met de touchpad vrij moeilijk gaat.

Precies werken gaat lastig met de touchpad.

Conclusie

Zeker voor het simpele surfen op internet, werkt de Wireless Rechargeable Touchpad T650 van Logitech fijn. Samen met de Windows 8 "gestures" beweeg je eenvoudig en snel door de menu's. Ga je preciezere handelingen verrichten, dan wordt het met de touchpad lastig. In dat geval kan toch het beste je oude muis maar weer uit de la trekken.

0 Reactie(s) op: Logitech Wireless Rechargeable Touchpad T650

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.