Medion Erazer X7853: degelijk en multi-inzetbaar

Door: Mark Gamble | 20 oktober 2017 15:39

Review

De naam Medion werd vroeger al gauw geassocieerd met goedkope computers van de ALDI, maar dat station is, sinds het bedrijf in 2011 is overgenomen door Lenovo, allang gepasseerd. De Medion Erazer X7853 gaminglaptop is daar een uitstekend bewijs van.

Medion Erazer X7853 Gaming Laptop

Specificaties:
- Processor: Intel Core i7 7700HQ @ 2,8GHz
- Geheugen: 16 GB DDR4 2400MHz
- Video: NVIDIA GeForce GTX1070
- Videogeheugen: 8 GB GDDR5
- Opslag: 1x 256GB ssd / 1x 1 TB harddisk
- Beeldscherm: 17,3 inch IPS 1920x1080 16:9

Bekijk de volledige specificaties:

Medion Erazer X7853 Gaming Laptop

9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Zeer degelijk gebouwd
  • Presteert goed
  • Minpunten
  • Langzamere tweede harde schijf

Van Medion ontvingen we de Erazer X7853 Gaming Laptop. Een degelijk model met een 17,3 inch full-hd-scherm (IPS-panel) met een resolutie van 1920 bij 1080. De laptop heeft de een na nieuwste grafische processor aan boord, de NVidia GTX1070 met 8 GB DDR5-geheugen. Ideaal voor Mixed Reality bijvoorbeeld maar ook voor het spelen van de nieuwste generatie games. Deze dedicated videochip wordt voor normale toepassingen ondersteund door een Intel HD Graphics 630 chip.

Lekker vlot werken

Een gaminglaptop is natuurlijk bij uitstek geschikt voor gaming. Dankzij de G-Sync-technologie heb je met snel bewegende gamingbeelden geen last meer van het zogeheten tearing-effect. Een aantal jaar geleden was deze technologie nieuw, maar wordt nu standaard geleverd bij vrijwel iedere zichzelf respecterende gaming-computer. Het voordeel van een stevige videokaart is ook bij gewoon 'kantoorgebruik' duidelijk te merken. Alles draait gewoon net even wat lekkerder en de Nvidia-kaart neemt daarbij ook een deel van de taken over van de gewone processor. Zeker als je veel aan video-editing doet kun je daar profijt uit halen.

Opslag

Ssd's met een hogere opslagcapaciteit zijn nog steeds relatief duur en dat is vaak de reden waarom fabrikanten kiezen voor een hybride-oplossing: een ssd voor het besturingssysteem en de programma's en een tweede (conventionele) harde schijf voor dataopslag. Ook Medion kiest met de Erazer X7853 Gaming Laptop voor deze oplossing. Windows 10 staat op een Samsung NVMe 256 GB ssd, terwijl voor de dataschijf is gekozen voor een Toshiba 1 TB-disk op de Sata III-poort. Die harde schijf wordt trouwens niet op zijn volledige snelheid benut, want de aangesloten schijf werkt maar op de halve snelheid waarvoor de bus is bedoeld: 3Gb/s in plaats van 6Gb/s. Daarnaast draait de schijf zelf ook maar op 5400 toeren per minuut, maar daar merk je in de praktijk eigenlijk niet zoveel van. Medion heeft ons laten weten dat er ook een Erazer X7853 met een 512 GB ssd te koop is.

Zeer degelijk

De Medion Erazor X7853 Gaming Laptop is een logge machine, maar dan in de positieve zin van het woord. Het zit namelijk erg stevig in elkaar, op geen enkel punt oogt of voelt de laptop fragiel. Zo is het deksel van stevig materiaal en zijn de scharnieren stug waardoor het scherm ook nauwelijks beweegt als je de laptop verplaatst. Erg prettig zijn ook de toeten op het toetsenbord: ze hebben een erg fijne aanslag en alle knoppen voelen gelijk aan qua respons. De toetsenborden zijn verlicht met LED's en kunnen met de meegeleverde gaming-configuratietool van een andere kleur worden voorzien.

Standaarduiterlijk

Hoewel de Medion Erazer X7853 als een gaminglaptop in de markt is gezet, is het ontwerp ervan er niet naar. De meeste fabrikanten proberen een gaminglaptop er zo aantrekkelijk mogelijk uit te laten zien, maar ook dat is een ruim begrip; niet alle gamers zijn per se op zoek naar een laptop die eruit ziet als een Transformer. Bij Medion hebben ze dat waarschijnlijk ook gerealiseerd, want de Erazer heeft - los van wat schuine hoeken op strategische plekken - eigenlijk een normaal uiterlijk voor een laptop van dit kaliber. En dat vinden we eigenlijk niet erg, het lijdt namelijk niet af, waardoor je je gewoon kunt concentreren op gamen of werken.

Benchmarks

De Erazer X7853 behaalt ook in de door ons gebruikte benchmarks hoge scores. Voor de algehele prestaties gebruiken we PCMark 10 Extended en zien we een behaalde score van 5904 punten. Voor gaming en 3D gebruiken we de 3DMark Firestrike Ultra-benchmark waar de Erazer een score van 4091 punten weet te behalen. En die scores zijn heel behoorlijk.

Conclusie

De Medion Erazer X7853 gaminglaptop is degelijk, presteert uitmuntend en is multi-inzetbaar. Gaming is voor deze laptop geen enkel probleem, mixed reality uit Windows 10 Fall Creators Update werkt er zonder enige moeite op, maar ook video-editing is voor deze laptop geen enkele moeite. Voor mooie hardware moet je diep in de buidel tasten, en dat geldt ook voor deze Medion: € 1949,- Maar het is wel een investering in een machine waar je nog jaren mee vooruit kunt.

0 Reactie(s) op: Medion Erazer X7853: degelijk en multi-inzetbaar

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.