Toshiba QOSMIO PX30T-A-13F - Fraaie en snelle all-in-one-pc

Door: Jeroen Boer Jeroen Boer | 17 juni 2014 10:03

PC

Toshiba kennen we vooral van notebooks, maar met de QOSMIO PX30T voegt de computerfabrikant nu ook een all-in-on-pc toe aan het assortiment. Wat kun je verwachten van Toshiba's all-in-one-pc?

Score
80
 • Pluspunten
 • HDMI-uitgang en -ingang
 • Volume- en helderheidstoetsen
 • Snelle processor
 • Minpunten
 • Invoersetje
 • Geen SSD

None

Toshiba QOSMIO PX30T-A-13F

Prijs: € 1485,-

Garantie: 2 jaar

Website: www.toshiba.nl

OS: Windows 8.1

Processor: Intel Core-i7 4700MQ (quadcore 2,4 GHz)

Geheugen: 16 GB DDR3

Opslag: 3 TB HDD

Grafisch: Intel HD Graphics 4600 / NVIDIA GeForce GT 740M

Scherm: 23inch-aanraakscherm (1920 x 1080 pixels)

Aansluitingen: 4x usb 3.0, 2x usb 2.0, HDMI-uitgang, HDMI-ingang (monitor), 10/100/1000-netwerkaansluiting, 3,5mm-geluiduitgang, SD-kaartlezer

Draadloos: 802.11ab/g/n, bluetooth 4.0

Afmetingen: 55,2 x 39,1 x 4,9 cm

Gewicht: 8,8 kg

De Toshiba QOSMIO PX30T doet sterk denken aan Apples iMac en is een fraaie verschijning met zijn aluminium voet en lijst. Wat afbreuk doet, is het meegeleverde invoersetje. Het toetsenbord voldoet, de muis is daarentegen echt heel slecht en heeft een vreemde en niet ergonomische vorm. De door ons geteste uitvoering PX30T-A-13F is voorzien van krachtige hardware. Lees ook: All-in-one alternatieven voor de Mac-systemen van Apple.

De Intel Core i7-4700MQ is een quadcore-processor met een basiskloksnelheid van 2,4 GHz en een maximale turbosnelheid van 3,4 GHz. De processor wordt bijgestaan door 16 GB RAM. Toshiba heeft verder een NVIDIA GeForce GT 740M geplaatst. Helaas wel de langzamere variant met 64bit-geheugenbus, die overigens wel sneller is dan de Intel HD Graphics 4600. De harde schijf is een 3,5 inch-exemplaar met een opslagcapaciteit van 3 TB. We gebruiken nog zelden optische schijfjes, maar een ingebouwde blu-ray-brander zien we niet vaak en is toch wel leuk.

Het scherm van QOSMIO PX30T

Het grootste gedeelte van de voorkant wordt ingenomen door het zwart omrande 23 inch-scherm met een resolutie van 1920 x 1080 pixels. De helderheid en kleurweergave zijn goed, maar de inkijkhoeken vallen wat tegen. Het scherm is voorzien van een aanraakscherm met tien aanraakpunten.

De Toshiba QOSMIO PX30T draait op Windows 8.1.

Helaas heeft de QOSMIO geen scharnierconstructie waarmee het scherm vlak te leggen is. Op de zijkant vinden we knoppen voor volume en helderheid. Het scherm van de all-in-one is behalve als pc ook als monitor voor een ander apparaat in te zetten.

Prestaties

Het systeem scoort in PCMark 7 4324 punten en dat is - hoewel niet slecht - lager dan we op basis van de configuratie zouden verwachten. Dat komt doordat Toshiba helaas geen SSD gebruikt en we dit inmiddels wel gewend zijn.

Met enige voorzichtigheid is de achterkant van de computer af te klikken, waarna je toegang krijgt tot de harde schijf en de geheugensloten. De 3,5 inch-schijf kun je vervangen door een SSD of hybride schijf.

Conclusie

We zijn gecharmeerd van Toshiba's QOSMIO PX30. De all-in-one is fraai afgewerkt en bevat krachtige hardware. Het invoersetje zouden we direct vervangen. Bijzonder en erg handig is dat deze all-in-one zowel een HDMI-uitgang als -ingang heeft, dat zien we niet zo vaak. Ook handig zijn de knoppen op de pc zelf waarmee het volume en de schermhelderheid zijn in te stellen. Een SSD of hybride schijf had deze pc een echte aanrader gemaakt.

1 Reacties op: Toshiba QOSMIO PX30T-A-13F - Fraaie en snelle all-in-one-pc

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 12 januari 2015 20:06 Anoniem
  Nou nou gelukkig zit er wel een webcam in hoor want stel je voor dat je er niet mee kan fappen.

  €1485,– en dan moet je hem maar nemen zoals tie is en je kan niets maar dan ook niets zelf bepalen wat je er wel of niet in wil. Weer de zoveelste eenheidsworst die ze proberen door te drukken. Walgelijk gewoon.

  Nog effe en je kan zelf niets meer configeren.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.