Snel bestanden verwijderen zonder prullenbak

Door: Chwhynny Overbeeke | 01 februari 2017 15:15

How To

Niet iedereen vindt het handig dat bestanden die je weggooit eerst in de Prullenbak komen te staan. Wist je dat je ook bestanden kunt verwijderen zonder prullenbak-gedoe? Hier laten we je zien hoe.

Prullenbak op bureaublad

De Prullenbak van Windows is een plek waar bestanden die je van je computer wist komen te staan voordat ze daadwerkelijk verwijderd worden. Dit is handig omdat je op die manier bestanden die je per ongeluk verwijderd hebt gewoon zonder gedoe kunt herstellen. Zie jij op de bureaublad geen Prullenbak-icoontje? Rechtsklik dan op je bureaublad en kies Aan persoonlijke voorkeur aanpassen. In Windows 7 klik je nu links in beeld op Bureaubladpictogrammen wijzigen, in Windows 10 klik je links in beeld op Thema’s en kies je daar Instellingen voor bureaubladpictogrammen. Zet in het pop-upvenster een vinkje voor Prullenbak en klik op OK. Lees ook: In 3 stappen overbodige bestanden verwijderen in Windows 10.

Geen Prullenbak op je bureaublad? Zet dan het vinkje even aan.

Grote bestanden

Bestanden die te groot zijn voor de Prullenbak worden wel direct verwijderd. Als je dit niet wilt, of als je juist graag wilt dat de Prullenbak minder opslagruimte in beslag neemt door alleen kleinere bestanden te accepteren, kun je het formaat van de Prullenbak aanpassen in de instellingen. Klik met de rechtermuisknop op de Prullenbak en kies Eigenschappen. Hier kun je voor elke harde schijf in je computer kiezen hoeveel ruimte de Prullenbak in totaal in beslag mag nemen. Wijs je meer ruimte toe, dan kunnen er ofwel grotere individuele bestanden in worden opgeslagen ofwel een groter aantal kleinere bestanden.

Bepaal zelf hoeveel opslagruimte je Prullenbak mag innemen.

Helemaal geen Prullenbak

Als je liever wilt dat bestanden gewoon direct gewist worden, zonder tussenkomst van de Prullenbak, dan kan dat. Je kunt dit voor individuele bestanden doen door de Shift-toets ingedrukt te houden terwijl je een bestand weggooit. Het komt dan niet in de Prullenbak te staan en is meteen verdwenen. Wil je liever een permanente oplossing waarbij bestanden überhaupt niet in de Prullenbak komen te staan? Open weer het Eigenschappen-menu van de prullenbak. Zet een vinkje bij de optie Bestanden niet naar de Prullenbak verplaatsen, maar direct verwijderen en klik op OK.

Bestanden altijd direct verwijderen kan via dit menu.

0 Reactie(s) op: Snel bestanden verwijderen zonder prullenbak

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.