Taakbalk vergroten in Windows 11

Door: dirk-schoofs | 27 juli 2022 11:03

How To

In Windows 11 staat de taakbalk midden in het bureaublad. Behalve hem weer aan de linkerkant te zetten, zoals in Windows 10, lijkt het alsof je er weinig anders mee kunt. Maar met deze hacks kun je de taakbalk vergroten.

De eerste manier is via een hack in het register. Let daarvoor even goed op, want als je in het register verkeerde dingen doet, kan je systeem onstabiel of zelfs onbruikbaar worden. Gelukkig gaat het in dit geval om een erg eenvoudige hack. Open de Register-editor door via het vergrootglas naast Start te zoeken naar regedit

Open de Register-editor en navigeer via de zijbalk naar de volgende sleutel: HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced. Klik met de rechtermuisknop in de linkerkolom op de map Advanced en selecteer in het contextmenu Nieuw / DWORD (32 bits)-waarde. Hierdoor maakt de Register-editor een nieuwe waarde aan.

Maak een nieuwe DWORD (32 bits)-waarde aan.

Drie mogelijkheden

Klik met rechts op deze nieuwkomer en wijzig de naam in TaskbarSi. Dubbelklik erop en voer een van de volgende drie mogelijke waardegegevens in: 0, 1 of 2. 0 staat voor de kleinste weergave van de Windows 11-taakbalk, 1 betekent een gemiddelde grootte en 2 betekent het grootste formaat. Als je een formaat gekozen hebt, klik je op OK

Daarna sluit je de Register-editor en start je Windows 11 opnieuw op. Je zult zien dat de taakbalk een andere grootte heeft. Als je weer terug wilt keren naar de standaardgrootte, dan volg je dezelfde weg en je voer je waarde 1 in bij TaskbarSi.

Je past de grootte van de taakbalk aan door de waarde 0, 1 of 2 in te geven.

Stardock Start 11

Wil je niet sleutelen aan het register, dan bestaat er ook een oplossing die je 6,99 euro kost, namelijk Stardock Start 11. Je past met deze tool niet alleen het formaat aan van de taakbalk in Small, Medium of Large, je kunt ook uit verschillende lay-outs kiezen, waaronder de Windows 7- of Windows 10-stijl. Verder kun je met deze software de startbalk bijvoorbeeld naar boven verplaatsen en de kleur, transparantie en afstand tussen de verschillende pictogrammen instellen. 

Het is zelfs mogelijk om de pictogrammen niet te laten centreren, maar ze gewoon vanaf links te laten aansluiten. De wijzigingen die je doorvoert, worden onmiddellijk toegepast, maar je moet wel zorgen dat in de instellingen de schakelaar Gebruik het Start 11 Start-menu is ingeschakeld om ermee te kunnen werken.

Ook met de software Start 11 van Stardock kun je het formaat van de taakbalk aanpassen.

0 Reactie(s) op: Taakbalk vergroten in Windows 11

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.