Taiwan Media Tour: Thermaltake maakt muis en toetsenbord slim

Door: Jeroen Boer Jeroen Boer | 23 mei 2016 15:19

Blog

Op uitnodiging van TAITRA, de organisatie die Taiwan promoot in het buitenland, maakt Computer!Totaal een Media Tour door Taiwan langs diverse IT-fabrikanten. Thermaltake liet ons zien dat ook de voeding, muis en toetsenbord slim worden.

Thermaltake is een Taiwanese fabrikant die pc-behuizingen en gerelateerde zaken als voedingen en koelers maakt. Daarnaast biedt Thermaltake onder het merk Tt eSPORTS op gaming gerichte randapparatuur als toetsenborden, muizen en headsets. Als onderdeel van de Media Tour die ik onlangs in Taiwan maakte, ging ik ook langs bij Thermaltake. In hun hoofdkantoor in Taipei liet Thermaltake zien dat dat ook voedingen, toetsenborden en muizen verbonden kunnen zijn met een clouddienst. Lees ook: Taiwan Media Tour: Acer zet serieus in op gaming

Thermaltake voeding met energiemeting

Thermaltake ging uitgebreid in op hun voedingen die voorzien zijn van Smart Power Managment (SPM). Thermaltake wil hiermee gebruikers bewust maken van hun energieverbruik en zo indirect een bijdrage leveren aan een beter milieu. De voedingen houden precies bij hoeveel elektriciteit er verbruikt wordt waarbij deze informatie inzichtelijk is in een app en webomgeving. Om dit mogelijk te maken maakt de achterliggende software iedere zes uur contact met Thermaltakes clouddienst om de verbruiksdata te uploaden. Thermaltake registreert de tijd dat de pc aanstaat, het verbruikte aantal kWh, de voltages en de temperatuur van de voeding. Thermaltake is begonnen met de slimme mogelijkheden op hun relatief dure DPS-voedingen, maar is bezig om SPM ook naar goedkopere voedingen te brengen.

Alle informatie van de slimme voeding kun je via je pc of een app zien.

Ook voor veiligheid

Behalve een hulpmiddel om je energieverbruik inzichtelijk te maken, bieden de slimme voedingen ook meer veiligheid. Onder de naam Power Security Management waarschuwt de voeding je bijvoorbeeld als de fan stopt met draaien, het systeem te warm wordt en als de voltages sterke afwijkingen vertonen. De app kan je dan een notificatie geven waarna je de pc op afstand kunt uitschakelen. Op afstand uitschakelen kan overigens altijd, dus ook als je vergeten bent je pc uit te zetten kun je dat nog via de app doen.

Volgens Thermaltake zou het ook mogelijk zijn om de pc op afstand weer in te schakelen, maar er kon niet echt duidelijk verteld worden hoe dat precies werkt. Vermoedelijk heeft je pc dan een netwerkkaart met ondersteuning voor wake-on-lan nodig. Volgens Thermaltake hoef je niet bang te zijn dat anderen bij je verbruiksdata kunnen of je pc uitschakelen. De clouddienst en het verkeer zouden goed beveiligd zijn. Vertrouw je het toch niet, dan is het niet installeren van de software genoeg om de slimme mogelijkheden uit te schakelen.

Tt eSPORTS slimme muis en toetsenbord

Voedingen is niet het enige dat Thermaltake aan de cloud verbindt, ook de muis en het toetsenbord moeten er aan geloven. Deze producten vallen onder de vlag van gamingmerk Tt eSPORTS en de slimme mogelijkheden zijn dan ook gericht om gamers. Zo houdt het POSEIDON Z Plus SMART KEYBOARD bij welke toetsen je indrukt. Hiermee kun je statistieken krijgen als de hoeveelheid toetsen die je per minuut indrukt of welke toetsen je het meest gebruikt. De bijbehorende THERON Plus+ SMART MOUSE houdt bij hoeveel afstand je hebt afgelegd met je muis en hoeveel keer je op de muisknoppen hebt geklikt.

Je kunt de statistieken van de slimme muis en toetsenbord momenteel alleen via een iPad of iPhone zien.

Statistieken naar de cloud

De statistieken worden gesynchroniseerd worden met Thermaltakes clouddienst waarna je anderen toegang kunt geven tot jouw scores. Deze statistieken kun vergelijken met andere gamers (of typisten) om te bepalen wie de 'beste' toetsenbordgebruiker is. Ook kun je andere gamers uitdagen om bijvoorbeeld de meeste muisclicks in een spel te maken. Dat zowel je toetsenbord als muis van alles bijhoudt, is vanuit privacy oogpunt misschien wel een beetje eng. Alles kan gehackt worden en wellicht zijn zo wachtwoorden uit het toetsenbord te halen. Volgens Thermaltake zijn het toetsenbord en de clouddienst goed beveiligd en hebben anderen geen toegang tot jouw data.

Alleen verbinding via bluetooth

Een beetje vreemd was dat het toetsenbord en muis momenteel alleen via bluetooth de statistieken kunnen synchroniseren. Je hebt hierdoor een iPhone of iPad nodig om de statistieken te zien. Een beetje vreemd voor een via usb verbonden apparaat. Thermaltake vertelde me wel dat het werkt aan een variant die de statistieken ook via usb beschikbaar kan maken zodat je geen smartphone of tablet hoeft te gebruiken. Zowel de muis als het toetsenbord zijn niet nieuw en kun je nu al kopen, maar ze demonstreren wel dat connected mogelijkheden niet alleen toepasbaar zijn in bijvoorbeeld netwerk- of smarthometoepassingen. Dat Thermaltake deze 'slimme' invoerapparaten zo uitgebreid toonde, betekent vast dat er nog meer modellen gaan volgen.

De Tt eSPORTS BLACK FP heeft een vingerafdrukscanner op de zijkant.

Muis met vingerafdrukscanner

Het verzamelen van statistieken is niet de enige slimme mogelijkheid die Thermaltake voor de muis ziet. Momenteel werkt het bedrijf aan de Tt eSPORTS BLACK FP, een muis met geïntegreerde vingerafdrukscanner. De vingerafdrukscanner is een Synaptic IronVeil die compatibel is met Windows Hello en Chrome, Firefox, Edge en Internet Explorer. Je kunt de muis gebruiken om met je vingerafdruk in te loggen in Windows via Windows Hello, je vingerafdruk gebruiken als wachtwoord en wellicht voor online betalingen. Geen slecht idee wat mij betreft. Ook op steeds meer consumentenlaptops zie je vingerafdrukscanners en door onder andere de iPhone zijn consumenten aan het idee gewend. Desktops hebben over het algemeen geen vingerafdrukscanner en een muis is een laagdrempelige manier om er één toe te voegen. De BLACK FP moet nog in het tweede kwartaal van dit jaar op de markt komen, dus vermoedelijk wordt de muis op computerbeurs Computex gelanceerd.

Her hart van het Thermaltakes kantoor is een demonstratieruimte.

Thermaltake demonstratieruimte

Behalve slimme producten toonde Thermaltake ook een groot gedeelte van hun kantoor. Het hart van het kantoor is een demonstratieruimte waar Thermaltake al hun producten in een fraaie setting toont. Naast de diverse behuizingen, voedingen en koelers worden ook de gamingproducten van Tt eSPORTS en audioproducten van het merk LUXA2 getoond.

Dit is een voorbeeld van een extreme waterkoeling.

Eigen gameruimte

Gaming is belangrijk voor het bedrijf, dat blijkt niet alleen uit de getoond producten. Naast de demonstratieruimte is een gamingruimte waar werknemers en door Thermaltake gesponsorde gamingteams kunnen gamen en oefenen. Of het speciaal voor ons bezoek was weet ik niet, maar alle computers waren bezet door gamers die druk bezig waren met League of Legends.

In een gameruimte kunnen werknemers en gesponsorde teams gamen.

Thermaltake testlab

Tot slot liet Thermaltake ook hun testlab zien waar ze producten testen en ontwikkelen. De ruimte was niet heel groot, maar stond wel vol met apparatuur en gereedschap om het hele productaanbod van Thermaltake te testen. Zo staan staat er apparatuur als load balancers waarmee voedingen getest kunnen worden, vind je er van alles voor waterkoeling en apparatuur om koeloplossingen te testen.

In het testlab test worden alle producten getest voordat ze op de markt komen.

Koeloplossingen worden langdurig onder hoge temperatuur getest.

Met deze apparatuur wordt een voeding getest door hem te belasten.

De vloeistof voor waterkoeling kan in iedere gewenste kleur gemaakt worden.

0 Reactie(s) op: Taiwan Media Tour: Thermaltake maakt muis en toetsenbord slim

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.