TNW 2013: Interview met CEO Gary Shapiro van CEA

Door: matthijs-van-den-broek | 29 april 2013 16:06

Internet & Thuis

Gary Shapiro is de CEO van de CEA, de organisatie die ook de CES in Las Vegas produceert. Tijdens The Next Web 2013 was hij een van de keynotes en we hadden tijdens de conferentie in Amsterdam even de kans Shapiro te spreken. Over Apple, het einde van de pc en de trends die de toekomst van technologie gaan bepalen.

Over wat hij verwacht van Google Glass, over wearable computing, over verschillende branches die langzaam volledig tech-gedreven worden. Shapiro over de automobielindustrie: 'Vroeger ging het om het aantal pk's in een auto, tegenwoordig gaat het om de technologie die er in zit."

Uiteraard gaven we Shapiro ook even tijd om zijn nieuwe boek te promoten. Ninja Innovation gaat over hoe je in het bedrijfsleven succesvol kunt zijn als je als bedrijf opereert als een 'ninja-clan'. Besluitvaardig, gedisciplineerd, missie-gedreven en altijd willen winnen.

Apple

Uiteraard kwam ook Apple, een van de leden van de CEA, en de gigantische berg cash die het bedrijf op de bank heeft liggen ter sprake. Shapiro ziet het als een luxe probleem. "Een belangrijk probleem", dat wel... De kritiek die Apple af en toe krijgt wuift hij weg: je kunt, in deze markt, "double digit growth" nu eenmaal niet volhouden.

Ook de innovatiekracht van Apple komt ter sprake. Shapiro denkt dat het niet heel veel uitmaakt wat Apple op de markt brengt: doordat het bedrijf zo'n 'iconic' merk is, zal ook de introductie van een door Jony Ive en zijn team ontworpen auto hoge ogen gooien.

Video-interview Gary Shapiro

[youtube]HM8bX_PXvO4[/youtube]

0 Reactie(s) op: TNW 2013: Interview met CEO Gary Shapiro van CEA

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.