Toshiba Canvio AeroMobile - Lekker lang streamen van een SSD

Door: Jeroen Boer Jeroen Boer | 19 december 2014 16:14

PC

Toshiba's Canvio AeroMobile is een externe SSD met ingebouwd wifi-toegangspunt zodat je bestanden kunt delen met andere apparaten. Het idee is niet nieuw, we zagen dergelijke producten al van bijvoorbeeld Seagate en LaCie. Toshiba kiest echter voor een SSD.

Score
70
 • Pluspunten
 • Lang streamen
 • Snelle usb 3.0-schijf
 • Compact en licht
 • Minpunten
 • Geen powerbank
 • Ontwerp interface

None

Toshiba Canvio AeroMobile

Prijs: € 149,-

Website: www.toshiba.nl

Opslag: 128 GB SSD

Aansluitingen: Usb 3.0, SD(HC)-kaartlezer

Draadloos: 802.11b/g/n

Afmetingen: 12,3 x 5,3 x 1,3 cm

Gewicht: 120 gram

Accuduur: 10 uur

Accessoires: Draagzakje en usb-lader

Toshiba's Canvio AeroMobile maakt gebruik van een SSD en om de prijs enigszins interessant te houden, is de opslagcapaciteit daarom niet heel indrukwekkend: 128 GB. Het voordeel van een SSD is wel direct duidelijk: met een afmeting van 12,3 x 5,3 x 1,3 cm en een gewicht van 120 gram is de AeroMobile lekker draagbaar. De behuizing is gemaakt van kunststof in een kleur die het midden houdt tussen zilver en champagne. Het SD-kaartslot kun je gebruiken om inhoud van een SD(HC)-kaartje te kopiëren naar de SSD. Lees ook: 5 tips om gratis films en muziek te streamen.

Prestaties als schijf

Je kunt de Canvio AeroMobile via usb 3.0 als normale schijf gebruiken. We meten een leessnelheid van 181,6 MB/s en een schrijfsnelheid van 108,7 MB/s. In PCMark 7 scoort de SSD 3558 punten. Dat is voor een SSD niet wereldschokkend, maar voor een usb3.0-schijf is het uitstekend en de schijf is een stuk sneller dan een normale externe harde schijf.

Draadloos streamen

Je kunt de Canvio AeroMobile gebruiken om draadloos te streamen. Je koppelt hierbij de AeroMobile optioneel aan je wifi-netwerk zodat je ook kunt internetten. De webinterface en de in dezelfde stijl ontworpen apps voor iOS en Android ogen helaas ouderwets, we durven het oranje kleurschema zelfs lelijk te noemen. Je kunt films, foto's, muziek en documenten bekijken of luisteren. Het streamen van films en muziek en het bekijken van foto's werkt ondanks de lelijke interface wel goed. De ingebouwde accu houdt het zeker tien uur uit en in dat opzicht is het eigenlijk jammer dat de AeroMobile niet ook fungeert als een powerbank. Op de pc kun je de inhoud ook benaderen als gedeelde netwerkbron.

Conclusie

Als externe usb3.0-schijf is de Canvio AeroMobile een prima product. De SSD is vlot en lekker compact en licht. Het gaat echter om het draadloze delen en in dat opzicht valt het onaantrekkelijke ontwerp van de webinterface en de apps echt tegen. Het is te hopen dat Toshiba hier nog iets aan doet, want het zou de AeroMobile een stuk beter maken. Streamen werkt gelukkig wel goed en de accu houdt het zeker tien uur uit. Het is gezien de uitstekende accuduur jammer dat je de AeroMobile niet optioneel kunt inzetten als powerbank.

1 Reactie(s) op: Toshiba Canvio AeroMobile - Lekker lang streamen van een SSD

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 6 juli 2016 19:08 Anoniem
  Bij het streamen van films worden srt ondertitelbestanden niet gelezen. Geen ondertitels dus.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.