Windows 10-update vereist nieuwe versie AVG en Avast antivirus

Door: Randolf Bouwma | 25 november 2019 11:57

Nieuws

Windows 10 detecteert bij installatie van nieuwe updates automatisch wanneer bepaalde programma's niet compatible zijn - althans, wanneer dit bij Microsoft bekend is. En dat is nu het geval met antivirus-software van AVG en Avast. Wat nu?

Volgens Microsoft is er sprake van niet nader benoemde compatibiliteitsproblemen met Avast- en AVG-versies 19.5.4444.567 en lager, in combinatie met Windows-versie 1903 (de mei-update) en versie 1909 (de oktober-update die nog maar net uit is). Om te zorgen dat dit niet escaleert, worden gebruikers er op gewezen dat ze de antivirusprogramma's eerst naar een nieuwere versie moeten upgraden.

Sowieso slim

Voor Avast en AVG geldt beide dat dit gewoon binnen de software zelf kan, via het instellingenmenu. De programma's hoeven er niet eerst voor gedeïnstalleerd te worden. Enerzijds ben je mogelijk wat meer tijd kwijt, voordat je de nieuwe Windows-updates kunt installeren. Anderzijds is het sowieso aan te raden om antivirus up-to-date te houden, dus bij dezen is er een goed excuus.

Lees hier hoe je AVG kunt updaten naar de nieuwste versie en vind hier soortgelijke informatie voor Avast. De Windows 10 oktober 2019-update installeren kan vooralsnog enkel handmatig. Volg de link naar onze collega's van Computer Idee om daar meer over te lezen.

0 Reactie(s) op: Windows 10-update vereist nieuwe versie AVG en Avast antivirus

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.