Update MacBook Air en nieuwe Mac Pro op WWDC 2013

Door: Wouter Hoeffnagel | 10 juni 2013 21:16

Internet & Thuis

Tijdens de WWDC 2013, die zojuist is afgelopen, heeft Apple een nieuwe MacBook Air met langere batterijduur en processor geïntroduceerd. Daarnaast kondigde Apple aan te werken aan een nieuwe Mac Pro, die later dit jaar verkrijgbaar zal zijn.

MacBook Air: 12 uur gebruikstijd

De batterijduur van de MacBook Air is sterk verbeterd door het gebruik van nieuwe Intel Hasswell processor. Het nieuwe 11 inch-model kan 9 uur draaien op een volle batterij, terwijl het 13 inch model het zelfs 11 uur volhoudt. De apparaten zijn voorzien van een nieuwe processor van Intel, die energie-efficiënter is.

De nieuwe MacBook Air is voorzien van 802.11ac Wi-Fi, wat 3 keer sneller is dan zijn voorloper. Deze nieuwe WiFi-standaard wordt niet ondersteund door de huidige generatie AirPort Extreme en Time Capsule. Apple introduceert daarom ook nieuwe versies van beide apparaten met ondersteuning voor 802.11ac Wi-Fi.

Het 128GB-model van de 11 inch MacBook Pro is beschikbaar voor 999 dollar, terwijl het 256GB-model voor 1199 dollar in de winkels ligt. De 13 inch-modellen zijn iets duurder. De 128GB-variant is te koop voor 1099 dollar, terwijl de 256GB voor 1299 dollar over de toonbank gaat. De nieuwe MacBook Airs zijn per direct beschikbaar.

Apple kondigt daarnaast aan te werken aan een nieuwe Mac Pro, wat voor ontwerpers, vormgevers en andere professionele gebruikers van de machine een grote opluchting zal zijn. De nieuwe Mac Pro is voorzien van een flink sneller Intel Xeon-processor met 12 kernen. Ook is de machine voorzien van sneller intern geheugen. De Mac Pro ondersteunt Thunderbolt 2, een razendsnelle aansluiting die twee keer sneller is dan is de eerste generatie Thunderbolt. Het apparaat wordt standaard geleverd met twee grafische processoren, die het mogelijk maken drie verschillende schermen met een resolutie van maar liefst 4096 bij 2304 pixels tegelijkertijd aan het apparaten te koppelen.

Het design van de Mac Pro is geheel vernieuwd. De machine is flink klein en handzamer geworden. De nieuwe Mac Pro is voorzien van een hendel aan de bovenzijde, waardoor je het apparaat eenvoudig kunt optillen en omdraaien. Het apparaat is voorzien van een grote hoeveelheid poorten om apparaten aan te sluiten. De nieuwe Mac Pro is nog dit jaar beschikbaar in de Apple Store.

0 Reactie(s) op: Update MacBook Air en nieuwe Mac Pro op WWDC 2013

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.