Verander van thema in Linux Mint

Door: Ronald Smit | 20 juni 2019 06:36

Voorzie Linux Mint eens van een compleet ander uiterlijk met een thema
How To

Standaard beschikt Linux Mint over een vrij donker en strak thema. Wil je eens wat anders, dan is dat snel te regelen. Je kunt een thema bovendien nog wat finetunen, altijd prettig.

Linux Mint is eigenlijk dé versie waar je als Windowsgebruiker naar over wilt stappen. De gebruikersinterface lijkt namelijk erg op die van Windows. Inclusief een menubalk, startknop en startmenu. Je vindt er dus razendsnel je weg in. De overstapvraag begint steeds actueler te worden, want wat ga je begin volgend jaar met Windows 7 - waar de ondersteuning dan van stopt - doen? Iets om alvast eens over na te denken. En wellicht al wat - desnoods in een virtuele machine - te experimenteren met Linux Mint. Deze zeer gebruiksvriendelijke Linux-variant beschikt over allerlei zaken die je ook van Windows kent. Zoals bijvoorbeeld het gebruik van thema's. Bevalt het standaardthema je niet, dan kun je kiezen uit een berg aan alternatieven! Klik daarvoor op de startknop rechtsonder in beeld en daarna in het uitgeklapte startmenu onder Voorkeuren op Thema's. In het daarop geopende venster kun je het standaardthema (of een straks geïnstalleerd ander thema) aanpassen aan je wensen. Klik op een item in de lijst die te zien is na een klik op de knop/tab Thema's (standaardselectie na openen van het gelijknamige venster) en je ziet dat er diverse keuzen beschikbaar zijn. Zo pas je welk thema dan ook helemaal aan je eigen smaak aan.

Nieuw thema

Wil je jouw Linux Mint een totaal ander uiterlijk geven? Klik dan op Toevoegen/verwijderen. Om de meest recente thema's te laten zien klik je onderaan de lijst op de verversknop in de vorm van de draaiende pijltjes. Standaard is de lijst gesorteerd op populariteit, maar je kunt dat veranderen. Echter: de beste en meest gewilde thema's vind je onder de meest populaire exemplaren. Klik op een thema dat je mooi vindt en vervolgens op het downloadknopje met de naar beneden gerichte pijl daarachter. Daarna gebeurt er... niets. Om je thema te gebruiken klik je eerst weer op de knop Thema's. Klik op elk van de items in de lijst en kies vervolgens de instellingen van je net gedownloade thema. Aardig detail: heb je meerdere thema's gedownload, dan kun je onderdelen zelfs combineren! Blijft over de bureaublad-achtergrond. Om die conform het thema te maken (als jouw gekozen thema er eentje heeft meegeleverd, that is) sluit je het venster Thema's. Klik dan weer op de startknop en vervolgens onder Voorkeuren op Achtergronden. Kies een toepasselijk plaatje en ineens ziet je Mint er héél anders uit!

Activeer je thema door de passende onderdelen de activeren

1 Reactie(s) op: Verander van thema in Linux Mint

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 20 juni 2019 16:20 Kasander1
    Eindelijk enkele artikelen over Linux Mint.
    Complimenten voor ComputerTotaal!
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.