Verder werken vanaf je smartphone met Windows 10

Door: Mark Gamble | 06 oktober 2017 12:33

How To

Je kent vast het probleem: onderweg naar werk of school zit je te surfen op je smartphone of tablet, maar eenmaal op je werkplek aangekomen leg je je telefoon weg en ga je verder op de computer. Alleen, je moet dan de site waar je was gebleven, opnieuw op je computer openen. Met de functie Continue on PC in de nieuwste Fall Creators Update hoeft dat niet meer.

In de nieuwste versie van Windows 10 kun je nu je telefoon koppelen aan Windows, waarna je eenvoudig verder kunt gaan waar je op je telefoon was gebleven. Dat werkt vooralsnog alleen met je webbrowser, maar straks ook met documenten.

Telefoon koppelen

Om van deze functie gebruik te kunnen maken, moet je eerst je smartphone koppelen aan Windows 10. In de Fall Creators Update is daar een nieuwe mogelijkheid voor ingebouwd: Telefoon. Dit onderdeel vind je op het hoofdscherm van Instellingen.

Klik op het pictogram Telefoon, en vervolgens op Een telefoon toevoegen. Er wordt een nieuw scherm geopend waarin je het telefoonnummer van je smartphone kunt opgeven. Aan de linkerzijde kies je eerst het land (voor Nederland is dat NL (+31) en voor België BE (+32), gevolgd door het mobiele nummer.

Er wordt nu een sms-bericht naar je telefoon verstuurd, waarin een linkje staat. Via die link kun je vervolgens de speciale collectie Microsoft Apps downloaden. Is de koppeling gelukt, dan zie je dat ook meteen terug bij de status in de optie Telefoon.

Microsoft Apps

De Microsoft Apps-app (klinkt dubbelop, maar dat is echt de naam van deze app) is een verzameling van verschillende services voor Android en iPhone. Deze app kun je ook direct uit de Android Play-store of de App Store van Apple downloaden. Heb je een Windows Phone, dan zit deze functie al ingebakken in het systeem.

Onderdeel van de Microsoft Apps is de service Continue on PC. Als je - na het installeren van de app in bijvoorbeeld Android klikt op de Delen-functie in de browser, vind je daar tussen alle andere deelopties ook de optie Continue on PC. Als je daarop klikt, moet je je eerst aanmelden met je Microsoft-account (bijvoorbeeld @hotmail.com of @live.nl).

Verder werken op je desktop

Klik je vervolgens op Continue now, dan zie je op je smartphone een korte melding Sent to pc. Op je pc wordt dan automatisch de browser geopend met daarin de site die je op je smartphone aan het bekijken was. Een groot nadeel daarbij is wel dat altijd Egde wordt geopend, ook al heb je in Windows 10 aangegeven dat je standaard een andere browser wilt gebruiken. Daarnaast onthoudt de functie niet op welke plek je op de webpagina op je smartphone bent gebleven. Dus, zit je op een pagina ergens onderaan op je smartphone, dan wordt diezelfde webpagina op je desktop gewoon weer bovenaan geopend. Het enige dat de tool dus doet, is de url van de site doorsturen en openen in Edge.

Op een later tijdstip doorwerken

Je kunt er ook voor kiezen om een doorgestuurde webpagina op een later tijdstip op je desktop te bekijken. In plaats van Continue now, druk je op Continue later.

In dat laatste geval worden al je weblinks bewaard. In het vernieuwde Actiecentrum van Windows 10 Fall Creators Update worden al deze links bewaard en kun je ze vanuit daar weer openen.

0 Reactie(s) op: Verder werken vanaf je smartphone met Windows 10

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.